Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΥΒΟΤΩΝ – ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όπως πάντα, έτσι και τώρα η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, προετοιμάστηκε και αντιμετωπίζει ικανοποιητικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα Ύδρευσης Συβότων και Πλαταριας.
Πρόβλημα που ταλανίζει τις τελευταίες δεκαετίες τις δύο αυτές τουριστικές περιοχές και που τώρα το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Με πέντε γεωτρήσεις, θα εξασφαλίσουν πέντε χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού, ποσότητα που ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των δύο αυτών περιοχών, με χρονοδιάγραμμα 2,5 ετών.

Παρ’ όλα αυτά όμως, η ΔΕΥΑΗ, που λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα, που θα επιδεινωθούν από την πρώτη Καλλικρατική περίοδο, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες.
Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα οικονομικά και την έλλειψη προσωπικού.

Από τις αρχές δε του έτους 2011, η ΔΕΥΑΗ θα χρειαστεί να προβεί:
-Στην απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινότητας που ενοποιούνται.
-Στη μεταγραφή και εγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο.
-Στην θέσπιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής των καταναλωτών νερού.
-Στη σύνταξη νέου (συμπληρωματικού) Οργανισμού.
-Στην κατάταξη του προσ/κού όλων των Διαμερισμάτων.
-Στην επέκταση των ορίων.
-Στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και ιδιαίτερα, δε των μη προσληφθέντων και δικαιωθέντων δικαστικά πρώην συμβασιούχων. (Να σημειώσουμε εδώ πως οι παραπάνω έχουν κατασχέσει τους Τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ και μηχανήματά της.
Που σημαίνει πως όσα ποσά καταθέτουν στους λογαριασμούς της, θα αποδοθούν στους δικαιωθέντες δικαστικά πρώην συμβασιούχους και πως όσα μηχανήματα εμφανιστούν στην αγορά εργασιών της, αμέσως θα κατασχεθούν).
-Στην τακτοποίηση των χρεών της.
-Στην εξεύρεση τρόπου και πόρων ώστε κάθε μήνα να είναι σε θέση να καταβάλει τους μισθούς του προσωπικού της, περίπου 350.000 ΕΥΡΩ μηνιαίως.
-Στην πρόσληψη των οκτώ ατόμων που έχουν μεν εγκριθεί αλλά δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πως η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, θα βρεθεί μπροστά σε βουνό προβλημάτων που δεν αποδέχονται πια αναβολές ή αναστολές.
Δηλαδή μια ακόμη καυτή πατάτα στον … «κόρφο» του νέου Δημάρχου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου