Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Καχριμάνη - Πιτούλη & Κάτσινου για την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη Πλαταριάς – Συβότων – Πέρδικας

Σε συνάντηση που είχαν στην Ηγουμενίτσα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος συζήτησαν την από κοινού προώθηση του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην παραλιακή ζώνη Πλαταριάς – Συβότων – Πέρδικας.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε όπως η μελέτη που είχε προκηρυχθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, για την αποχέτευση της Πλαταριάς και των Συβότων, περιελάβει και την περιοχή της Πέρδικας και παράλληλα την αναβάθμιση του υπάρχοντος Βιολογικού Καθαρισμού της Ηγουμενίτσας.

«Περιφέρεια και Δήμος Ηγουμενίτσας, σε πνεύμα ειλικρινούς και ισότιμης συνεργασίας θα προωθήσουν το σημαντικό αυτό έργο που αφορά την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών στην παραλιακή ζώνη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η μελέτη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συζητήσεις για το θέμα των οικονομικών μεταναστών
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε επίσης με το Δήμαρχο κ. Γ. Κάτσινο τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας από την αθρόα παρουσία αφρικανοασιατών μεταναστών. Του εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, γνωρίζοντας του, ότι είναι στη διάθεσή του σκηνικό υλικό αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την συνδρομή του Δήμου σε οτιδήποτε απαιτηθεί. Και για το θέμα αυτό, θα υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου.

Εν τω μεταξύ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, από την παρουσία των οικονομικών μεταναστών έθεσαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών. Όπως ανέφεραν, αλλά και όπως επισημαίνουν σε υπόμνημα που κατέθεσαν, «είναι γνωστά τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο λιμένα της Ηγουμενίτσας και εξακολουθούν να διαδραματίζονται με θέματα μέλη μας. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες διεθνών μεταφορών δεχόμαστε από εξαγριωμένους μετανάστες επιθέσεις στα φορτηγά αυτοκίνητά μας, με λοστούς, ξύλα ή και μαχαίρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των οδηγών και την πρόκληση υλικών ζημιών στα αυτοκίνητά μας». Οι οδηγοί πρόσθεσαν ότι οι μετανάστες επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβιβαστούν στα φορτηγά, προκειμένου να μεταβούν στην Ιταλία, προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητα και τα εμπορεύματα, συμβάντα που θέτουν θέμα ύπαρξης του ίδιου του ελληνικού φορτηγού, καθώς όταν συλλαμβάνονται οι μετανάστες ακολουθεί κατά κανόνα και η κατάσχεση του φορτηγού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους ανέφερε ότι κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την αντιμετώπισή τους θα κάνει παράσταση προς τα αρμόδια υπουργεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου