Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

To 2015 θα έρθει η Digea στη Θεσπρωτία



Καθόλου ευοίωνα είναι τα πράγματα σχετικά με την κάλυψη της Digea στο νομό Θεσπρωτίας, μιας και η ψηφιακή πλατφόρμα θα έρθει στο νομό μας το 2015 ή λίγο νωρίτερα. Αυτό προέκυψε μετά από ερώτημα της www.paramythia-online.gr στην Digea, η οποία ανέφερε πως ο νομός Θεσπρωτίας δεν υπάρχει στα 23 πρώτα σημεία ευρυεκπομπής της μεταβατικής περιόδου. Αξιζει να σημειωθεί πως η πρώτη φάση του σχετικού Project ολοκληρώνεται το 2015.
Έτσι λοιπόν για τα επόμενα 2,5 χρόνια λίγοι θα είναι οι τυχεροί Θεσπρωτοί, κυρίως ορισμένοι της ορεινής Θεσπρωτίας, που μπορούν να καλυφτούν με την ελάχιστη ένταση σήματος από το σημείο εκπομπής της Digea των Ακαρνανικών όρων της Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα η τυποποιημένη, γραφειοκρατική απάντηση της Digea στην Παραμυθιά online έχει ως εξής:
Σχετικά με τo ερώτημα που μας θέσατε σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 21161/2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί διαμόρφωσης χάρτη συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή, έχουν ήδη καθορισθεί τα 23πρώτα σημεία ευρυεκπομπής, μεταξύ των οποίων δεν βρίσκεται το κέντρο εκπομπής της Θεσπρωτίας. Με το πέρας της μεταβατικής περιόδου και με την οριστικοποίηση του Χάρτη Συχνοτήτων από το κράτος και οι υπόλοιπες περιοχές της ελληνικής επικράτειας θα καλυφθούν με ψηφιακό σήμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου