Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σεμινάρια εκπαιδευτικών από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, θα διεξάγει σεμινάρια εκπαιδευτικών (βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών) με θέματα που άπτονται της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την πρώτη μέρα των μαθητών στο σχολείο (στον Παιδικό Σταθμό) μέχρι και την εφηβεία (στο Γυμνάσιο και το Λύκειο), όπως για παράδειγμα, παράγοντες που επηρεάζουν την προσαρμογή από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, συνεργασία γονέων-παιδαγωγών, αισθητηριακές και κινητικές δυσκολίες, φυσιολογική ανάπτυξη, διαταραχές λόγου-φώνησης, σχολική φοβία, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, διαχείριση τάξης, σχολική βία-εκφοβισμός, ενδοοικογενειακή βία, εκρήξεις θυμού, διαχείριση συναισθημάτων, ελλειμματική προσοχή, τραυλισμός, δυσλεξία-δυσαναγνωσία-δυσαριθμησία, αυτισμός, συναισθηματικές δυσκολίες στο σπίτι και το σχολείο λόγω σοβαρής ασθένειας συγγενικού προσώπου, διαχείριση θρήνου λόγω απώλειας συγγενικού προσώπου, ενίσχυση αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης, ανασφάλεια στην εφηβεία, άγχος εξετάσεων, κίνδυνοι από το διαδίκτυο - κανόνες ασφαλούς χρήσης του κλπ.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν από τα μέσα Φεβρουαρίου 2013 και θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (5-7 μ.μ.), σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. 

Με το πέρας των σεμιναρίων, και ανά θεματική ενότητα, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους εκπαιδευτικούς τα παρακολουθήσουν. 
Τις θεματικές ενότητες θα αναπτύξουν λεπτομερώς εξειδικευμένοι επιστήμονες της περιοχής μας (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί), προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε εθελοντική βάση, συμβουλεύοντας τους εκπαιδευτικούς και επιλύοντας, παράλληλα, συγκεκριμένα προβλήματα-περιστατικά που αντιμετωπίζουν στην τάξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2013 ως εξής : 

- οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς θα υποβάλλουν αιτήσεις στο Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. του Δήμου Ηγ/τσας (υπεύθυνη κα Μάντζιου Χαρά, τηλ. 2665360020, 2665360021)
- οι νηπιαγωγοί – δάσκαλοι στην Α/θμια Εκπ/ση (υπεύθυνη κα Παπαχρήστου Ειρήνη, τηλ. 2665028592)
- οι καθηγητές στη Β/θμια Εκπ/ση (υπεύθυνη κα Κοτσώνη Αλεξάνδρα, τηλ. 2665360287 και 2665360282) 


Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού 
Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας
Κοτσώνη Αλεξάνδρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου