Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΒΟΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ


Οι κάτοικοι των Συβότων, εδώ και πολύ καιρό, βιώνουν μέρες Γερμανικής κατοχής, των ετών 1940-45.
Δεν τους έφθανε το κούρεμα και ψαλίδισμα των μισθών και συντάξεων τους, η ακρίβεια και η ανεργία, που μίκραιναν σημαντικά το καλάθι της νοικοκυράς, ήρθε μπροστά από πολλές μέρες, περίπου δυο μήνες και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Περιμένουν με χαρά και αγωνία τον ερχομό του Γιατρού, που καθώς πληροφορούμαι θα είναι μόνιμος και για δυο χρόνια, αλλά δεν τον βλέπουν να έρχεται.
Οι ασθενείς και προπάντων οι υπερήλικες ταλαιπωρούνται αφάνταστα, διότι τους λείπουν οι πρώτες βοήθειες και οι συνταγογραφήσεις των φαρμάκων, που τα χρειάζονται για να βελτιώσουν την υγεία τους ή για να παραμείνουν στη ζωή.
Όλοι τους, με όλα τα προβλήματα υγείας, που τους βαραίνουν, τρέχουν προς άλλα Κοινοτικά Ιατρεία, ακόμη και στο Νοσοκομείο Φιλιατών για να τύχουν κάποιας ιατρικής περίθαλψης ή για να γράψουν κάποια απαραίτητα φάρμακα.
Έχω την άποψη, ότι αυτή η θλιβερή εικόνα είναι ανεπίτρεπτη για τον 21ο αιώνα. Η αναλγησία της Πολιτείας και ιδιαίτερα των υπευθύνων της υγείας, πρέπει να σταματήσει. Προς τους παράγοντες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τους ανθρώπους, που υποφέρουν και έχουν ανάγκη βοήθειας.
Είναι απόλυτη ανάγκη να σταλεί γιατρός στο χωριό μας και ιδίως τώρα, που αρχίζει η τουριστική περίοδος.
Για το παραπάνω πρόβλημα απευθύνομαι πρωτίστως στην κ. Μαρκούλα, που καθημερινά φιγουράρει η φωτογραφία της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (την Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών), να δείξει το ενδιαφέρον της, όπως το έκανε και άλλες φορές.
Ακόμη απευθύνομαι στο Δήμαρχό μας κ. Κάτσινο καθώς και προς το Βουλευτή μας κ. Κατσούρα, που το θέμα της υγείας είναι το στοιχείο του, καθότι είναι αξιόλογος ιατρός καρδιολόγος.
Όλοι σας μαζί, πιστεύω πως μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα των Συβότων.
Τέλος, θέλω ακόμη να τονίσω, ότι εκτός από το γιατρό, χρειάζεται και το Κοινοτικό μας Ιατρείο να έχει τα απαραίτητα ιατρικά υλικά για τις πρώτες βοήθειες. Διότι δυστυχώς δεν έχει τίποτε. Λείπουν όλα, από τα απλά μέχρι τα σύνθετα.
Είναι ανεπίτρεπτο Κοινοτικό Ιατρείο να μη διαθέτει έστω μια μικρή φιάλη οξυγόνου, για κάποιο επείγον περιστατικό.
Ασφαλώς αντιλαμβάνομαι ότι η Χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές στο θέμα της οικονομίας, αλλά για τα Σύβοτα δεν απαιτούνται εκατομμύρια, αλλά και στο κάτω της γραφής, για όλα τα δεινά που περνά η Χώρα μας δεν ευθύνεται ο λαός μας, αλλά εκείνοι που την κυβερνούσαν τριάντα χρόνια και πλέον. Αυτοί πρέπει και να πληρώσουν.
Βεβαίως δεν είναι σκοπός μου να ερευνήσουμε ποιος φταίει. Ο λαός το γνωρίζει. Ο σκοπός μου είναι να σας υπενθυμίσω τις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι των Συβότων.
Πριν κλείσω το σχόλιό μου αυτό παρακαλώ όλους, να πράξουν το αυτονόητο και να έχουμε και κάποια σύντομη απάντηση.
Βασίλειος Ηλ. Λέττας.
Σύβοτα 6-05-11 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου