Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ιστοσελίδα του δήμου Ηγουμενίτσας



Η ιστοσελίδα του δήμου Ηγουμενίτσα θα μπορούσε κάλλιστα να ταυτιστεί με το στίχο του Κώστα Βίρβου, που τραγούδησε ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης «Νυχτερίδες κι αράχνες, γλυκιά μου… ». 

Δε λέω οι ανακοινώσεις αναρτώνται κανονικά, αλλά μέχρι εκεί. 
Η ενημέρωση της υπόλοιπης ιστοσελίδας έχει πιάσει αράχνες. 
Αν κάποιος δε κάνει το λάθος και επισκεφτεί τη σελίδα του δήμου Ηγουμενίτσα για να πάρει πληροφορίες για τις συγκοινωνίες, το πιο πιθανό είναι είτε να μη φτάσει τον προορισμό του είτε να καθυστερήσει σημαντικά.


Όμως το πλέον σημαντικό της υπόθεσης είναι η παντελής απουσία του πιο σημαντικού τουριστικού προορισμού της περιοχής, των Συβότων. 
Που είναι τα Συβοτα και η Πέρδικα; 
Γιατί τα κρύβετε; 
Δεν ματιάζονται. 
Που είναι ο Παραπόταμος και το Μαργαρίτι, οι άλλοι δύο Καποδιστριακοί Δήμοι που με τον Καλλικράτη συγχωνεύτηκαν με την Ηγουμενίτσα; 
Έτσι περιμένετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής αύξηση του τουρισμού; 
Δε ξέρετε ότι το διαδίκτυο σήμερα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή των διακοπών ειδικά των ξένων τουριστών; 
Πού είναι η παρουσία του Δήμου μας στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν πολλά εκατομμύρια χρήστες σήμερα;


Επίσης να θυμίσουμε στην Δημοτική αρχή ότι με απόφαση του δημάρχου έχουν αλλάξει οι αντιδήμαρχοι του δήμου κάτι όμως που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα.


Τι να πει κανείς για την Αγγλική εκδοχή της σελίδας που παρουσιάζει έναν ακέφαλο (δεν υπάρχει δήμαρχος σύμφωνα με την ιστοσελίδα), χωρίς ιστορία και οποιοδήποτε αξιοθέατο δήμο. Είναι ντροπή κύριοι της Δημοτικής αρχής να στερείται ο δήμος μας την διαδικτυακή παρουσία που πρέπει.


Θα πρέπει επιτέλους η δημοτική αρχή να εκσυγχρονιστεί και να καταλάβει ότι η ιστοσελίδα που διαθέτει δήμος δεν είναι μια ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία που ασχολούμαστε αλά καρτ. 
 Είναι ένας οικονομικός τρόπος διαφήμισης και προώθησης του τόπου σε ολόκληρο τον κόσμος και άρα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος.


Θα κλείσω το άρθρο μου με μια παροιμία που νομίζω ότι ταιριάζει με τον τρόπο σκέψης της Δημοτικής Αρχής…

Εγώ καλά παντρεύτηκα κι ας κλαίει όποιος με πήρε…

gntanis.wordpress.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου