Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τι λένε οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου με πυροβολισμό στα Σύβοτα Γιατί συνεπλάκησαν - Όπλο ή συρραπτικό;


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος 
Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας τρόμου θυμίζουν όσα διαδραματίστηκαν χθες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. 

Πρωταγωνιστές της ιστορίας, ένας ιδιοκτήτης ακινήτων και τα μέλη μιας οικογένειας, τα οποία -για κακή τους τύχη, όπως αποδείχτηκε- νοίκιασαν μια από τις πολυτελείς βίλες, θέλοντας να περάσουν λίγες μέρες στο τουριστικό θέρετρο.
 
Αντί όμως να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και τη θάλασσα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το όπλο του ιδιοκτήτη, ο οποίος, σύμφωνα με τη μήνυση που έχουν καταθέσει, τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει. Η πρωτοφανής καταγγελία είναι ενδεικτική για τη νοοτροπία ορισμένων που διαχειρίζονται την τουριστική βιομηχανία και δίχως να απολογούνται σε κανέναν, δυσφημούν τη χώρα μας εν μέσω μεγάλου κύματος επισκεπτών στα νησιά και τις ηπειρωτικές περιοχές.
 
Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…
 
Η πρώτη γνωριμία 
Όλα άρχισαν την περασμένη Τετάρτη, όταν στις εγκαταστάσεις του οξύθυμου ιδιοκτήτη κατέφθασε ένα ζευγάρι μαζί με τους κουμπάρους του. 
Από την αρχή φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα κυλούσαν απόλυτα ομαλά, καθώς από την πρώτη γνωριμία οι ενοικιαστές κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος που είχαν απέναντί τους δεν ήταν και από τους πλέον... εύκολους.
 
«Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας εκεί, ο ιδιοκτήτης της βίλας ήταν προκλητικός. Δεν μιλούσε ωραία και παρακολουθούσε πότε μπαίναμε και πότε βγαίναμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι προχθές το βράδυ, που ήρθαν δύο φίλοι και έκατσαν μέχρι τη μία το βράδυ, ο ιδιοκτήτης πήρε τηλέφωνο στις δύο ρωτώντας με επιτακτικό ύφος πότε θα φύγουν» αναφέρουν στο zougla.gr μέλη της οικογένειας.
 

(Oι περίφημες βίλες Γρηγόρης στα site του εξωτερικού)
 
Οι νέες αφίξεις 
Χθες το απόγευμα οι κουμπάροι του ζευγαριού έφυγαν. Δεδομένου ότι το πολυτελές κτίσμα ήταννοικιασμένο μέχρι την Κυριακή, ο σύζυγος αποφάσισε να καλέσει τα δύο αδέρφια του και τους γονείς του.
 
Κάπου εκεί η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Όπως εξηγούν τα μέλη της οικογένειας, «η βίλα ήταν κλεισμένη για πέντε ενήλικες. Αποφασίσαμε οι γονείς και ο μικρός αδερφός να μείνουν με το ζευγάρι και ο άλλος αδερφός μαζί με την κοπέλα του να μείνουν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Ο ιδιοκτήτης δεν το δεχόταν με τίποτα, γιατί θεωρούσε το ανήλικο παιδί του ζευγαριού ως νοικάρη. Είπαμε να πάμε με τα νερά του ώστε να ηρεμήσει. Δεν ξέραμε όμως τι επρόκειτο να επακολουθήσει».
 
«Τι πας να κάνεις!» 
Πράγματι, η οικογένεια δεν είχε φανταστεί ότι ότι οι ολιγοήμερες διακοπές της θα μετατρέπονταν σε εφιάλτη. Και αυτό γιατί ο προκλητικός ιδιοκτήτης αποφάσισε να περάσει από τα λόγια στην… πράξη.
 
«Συνέχιζε να είναι αγενής και να συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Δεν μας άφηνε να ψήσουμε. Έλεγε ότι τη βίλα τη νοικιάσαμε, δεν την αγοράσαμε, και θα έπρεπε να κάνουμε ό,τι μας λέει. Κάποια στιγμή, όταν το ποτήρι ξεχείλισε, ένα από τα αδέρφια τού ζήτησε τον λόγο, λέγοντάς του να μιλάει καλύτερα. Ήμασταν στο υπόγειο. Λογοφέραμε έντονα και κάποια στιγμή γυρίσαμε για να ανέβουμε πάνω». Λίγο πριν τα μέλη της οικογένειας αρχίσουν να ανεβαίνουν τα σκαλιά του υπογείου, άκουσαν τη γυναίκα του ιδιοκτήτη να φωνάζει: «Τι πας να κάνεις;!».
 
Γυρίζοντας είδαν κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ποτέ… Εμβρόντητοι είδαν τον ιδιοκτήτη της βίλας να κραδαίνει όπλο και να τους σημαδεύει!
 
«Κρατούσε το όπλο και φώναζε: "Θα σας δείξω!". Μπήκε στη μέση ο πατέρας μου, του έπιασε το χέρι, τον έσπρωξε και αρχίσαμε να τρέχουμε. Μας φυγάδευσαν στην αυλή μιας ταβέρνας, όμως ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί δεν ξέραμε πού βρίσκεται. Παρατηρήσαμε ότι πήρε το αυτοκίνητό του και κάπου πήγαινε. Η αστυνομία έκανε να έρθει μισή ώρα. Στην έρευνα που έγινε δεν βρέθηκε το όπλο. Μάλλον πρόλαβε να το πετάξει. Τώρα τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη» περιγράφει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ένα από τα μέλη της οικογένειας, εμφανώς τρομοκρατημένο. Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, μετά την καταγγελία, αλλά τελικά τον άφησαν ελεύθερο, καθώς δεν βρέθηκε το όπλο ή κάλυκας. Οι Αστυνομικοί ερευνούν με προσοχή όλα τα ενδεχόμενα.
 

(Τα μαγευτικά Σύβοτα)
 
«Δεν χρησιμοποίησα όπλο, αλλά συρραπτικό»
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αυτού και των μελών της οικογένειας, προσθέτοντας όμως ότι δεν τους απείλησε με όπλο, αλλά με ένα… συρραπτικό.
 
«Πράγματι μαλώσαμε και τότε βούτηξα ένα συρραπτικό από το γραφείο μου, αλλά δεν τους το πέταξα, γιατί μπήκε μπροστά η γυναίκα μου. Προφανώς αυτοί νόμιζαν ότι ήταν πιστόλι. Δεν ήταν όμως» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης.

1 σχόλιο: