Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ "ΧΑΛΑΣΑΝ" ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΒΙΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «ΚΑΘΕΥΔΕΙ»


Τα Σύβοτα, είναι το ομορφότερο θέρετρο της Θεσπρωτίας. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα! Τα περικλείουν πάνω από 20 πανέμορφες πλάζ, που καθημερινά γεμίζουν από τουρίστες, ξένους και ντόπιους.
 
Ο κόσμος των, φιλόξενος και περιποιητικός. Τα στολίζουν ωραιότατα καταστήματα εμπορικά, ψυχαγωγίας και εστίασης. Οι τιμές πάντοτε προσιτές για όλους.
Καταλύματα όλων των μορφών και όλων των τιμών. Εκσυγχρονισμένα τα περισσότερα. 
Ξενοδοχεία μοντέρνα, με πολλές ευκολίες, πρωτότυπα και πρωτόγνωρα. Όλα είναι όμορφα κι ωραία. Όσοι έρχονται, φεύγουν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι!
 
Από όλες τις πλάζ, μέχρι την άνοιξη, η ομορφότερη, η καλύτερη και η γραφικότερη, η πλησιέστερη στο χωριό των Συβότων, ήταν η «ΖΑΒΙΑ». Ένας πανέμορφος στολισμένος κόλπος, περιτριγυρισμένος από πανύψηλα φυλλοφόρα δέντρα. Πολλών ειδών πουλιά κελαϊδούσαν χαρούμενα και χαροποιούσαν αφάνταστα τους λουόμενους.
 
Το θρόισμα των φύλλων, φέρνουν τα μηνύματα του παρελθόντος. Μηνύματα από τη ναυμαχία της αρχαιότητας, μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων, που έγινε γύρω από τα καταπράσινα νησάκια του χωριού.
Είναι γνωστό από την Ιστορία ότι στη Ναυμαχία αυτή κανένας δε νίκησε. Τα περισσότερα καράβια τους βυθίστηκαν αύτανδρα.
Όσοι απέμειναν, βγήκε ο καθένας από τη μεριά του και πανηγύριζε τη νίκη του. Το φαινόμενο μένει ανεξήγητο.
 
Αυτήν την πλάζ, τη «ΖΑΒΙΑ», κάποιοι ανεγκέφαλοι, για άγνωστους σκοπούς, βάλθηκαν να την καταστρέψουν και να την κάνουν τόσο αποκρουστική στους επισκέπτες, ώστε να σιχαίνονται να την πλησιάσουν. Γκρέμισαν τους τοίχους, βρώμισαν το γιαλό, γκρέμισαν τα αφοδευτήρια και ξερίζωσαν ακόμη και τα λουλούδια.
 
Στην κατάσταση που βρίσκεται, με ευνόητες συνέπειες, η Δημοτική Αρχή «καθεύδει» μακαρίως. Έχει αποστασιοποιηθεί χαρακτηριστικά και από τα κύρια καθήκοντά της.
Όλα τα άφησαν στην τύχη τους. Οι λάμπες από κάποιους δρόμους, είχαν σβήσει από τον χειμώνα και ακόμη δεν άναψαν.
 
Μήνυμα… του Δήμαρχου και Αντιδήμαρχου! «Δεν έχουμε λάμπες, αγοράστε λάμπες και περάστε τες!» 
Συμπεριφορά αχαρακτήριστη και φαινόμενο πρωτόγνωρο.
 
Με τέτοια φαινόμενα δεν μπορώ να μη θυμηθώ και πάλι τους στίχους του σατιρικού ποιητή Σουρή:
«Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς
Ως Ελλάς ηρώων χώρα, τι… βγάζεις τώρα»

Σύβοτα 6 Αυγούστου
Βασ. Ηλ. Λέττας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου