Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα Σύβοτα

Σχεδιάζει το υπ. Πολιτισμού – Τουρισμού

Στη δυνατότητα της χώρας μας να προσφέρει πλούσιες εμπειρίες σε πολλούς και διαφορετικούς επισκέπτες καθώς επίσης και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι 52 εβδομάδες το χρόνο, αποβλέπει ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον τουρισμό.
Σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικτιάδης και αναφερόμενος στην Ήπειρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν οι πολλές και πλούσιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού σ' έναν τόπο που συνδυάζει την μοναδική φυσική ομορφιά με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ειδική αναφορά, έκανε ο υφυπουργός, στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον αγροτουρισμό τονίζοντας ότι ο Ν. Ιωαννίνων προσφέρεται για την ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων και το νομοσχέδιο θα έρθει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν .
Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται ακόμη και η δημιουργία ενός μεγάλου καταδυτικού πάρκου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δεδομένου, όπως υπογράμμισε ο υφυπ. Τουρισμού, του αυξημένου ενδιαφέροντος εκατομμυρίων ευρωπαίων να επισκεφθούν καταδυτικά πάρκα.
Μάλιστα, ανέφερε ότι υπήρξε ήδη πρόταση για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου καταδυτικού πάρκου από την εταιρεία τουριστικών ακινήτων.
Τέλος ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την άποψη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αν εκμεταλλευτεί τη στρατηγική ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσα από το νομικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί, θα μπορέσει να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα της επισκεψιμότητας αν και υπάρχει προβληματισμός όπως τόνισε για την χαμηλή περιοδικότητα στην Ήπειρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου