Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την μοχθηρή τους αναλγησία δείχνουν οι Δημοτικές Αρχές, προς τους απλήρωτους εργαζόμενους, όπως τις κατηγορούν οι ίδιοι.
Μου είναι αδύνατον να παρακολουθήσω αυτή τη συμπεριφορά, μιας Αρχής και των «λειτουργών» της, ακόμη και με τη νοοτροπία του εξουσιαστή.
Πώς είναι δυνατόν, όντας οι ίδιοι οικογενειάρχες, που σημαίνει πως γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες επιβίωσης κάθε οικογένειας, να παραμένουν ψυχροί και αδιάφοροι στο δράμα που ζουν οι εργαζόμενοί τους ή μάλλον οι συνεργάτες τους;
Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν ότι μικρά παιδιά δεν έχουν να φάνε, να ντυθούν, να παίζουν, όταν τα δικά τους παιδιά τα έχουν όλα αυτά εξασφαλισμένα, και να νοιώθουν άνετοι και δίχως ίχνος ένοχης συνείδησης;
Ξεχνούν πως όταν ανέλαβαν να … παίξουν τον ρόλο του Άρχοντα, ορκίστηκαν να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο, δίχως παρεκτροπές και πάντα στα πλαίσια της Δικαιοσύνης!
Γιατί βασικό χρέος και καθήκον κάθε εργοδότη είναι η εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζόμενων σ’ αυτούς.
Είναι δε παράλογο, να επικαλούνται οικονομικές αδυναμίες των Οργανισμών τους, την ώρα που έχουν έσοδα και κάνουν καθημερινά εισπράξεις.
Και αυτό γιατί στην ιεράρχηση των πληρωμών πάντα ηθικά και νόμιμα, προηγούνται οι μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων.
Δεν δικαιούνται, άρα, να επιτρέψουν στους εαυτούς τους, να αποδεχθούν τον σκληρό χαρακτηρισμό του «ανάλγητου» Άρχοντα, Αιρετού, Εργοδότη, Εξουσιαστή.
Γιατί, έτσι, πρώτα αδικούν τους εαυτούς τους, μετά τους εργαζόμενους και τελευταία τους Θεσμούς που υπηρετούν.
Για να μην κατηγορηθώ ως γενικολόγος παρακαλώ και προκαλώ τις τρεις Δημοτικές μας Αρχές, σαν Περιφερειακή Ενότητα, να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τυχόν ύπαρξη στους Δήμους τους, απλήρωτων εργαζόμενων.
Θα ήμουν ευτυχής αν και οι τρεις απαντήσουν αρνητικά.
Η μη απάντηση, είναι βέβαιο πως κρύβει ενοχή ή το χειρότερο επιβεβαίωση της ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ τους.




ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου