Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Να βάλουν τάξη στις παραλίες, ζητάει από τους Δήμους, την Αστυνομία και την Κτηματική, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου


Σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί της χώρας είναι κοινόχρηστα πράγματα και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους. 

Κάθε χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών, παραχωρεί υπό όρους το δικαίωμα της απλής χρήσης αυτών στους δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μισθώνουν έναντι τιμήματος, σε ιδιώτες. 

Ιδιωτικές παραλίες δεν υπάρχουν και κάθε περίφραξή τους απαγορεύεται, όπως απαγορεύεται επίσης και η μίσθωση όλης της παραλίας για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται μισθωτές. 

Συγκεκριμένα η μέγιστη παραχωρούμενη έκταση από τους Δήμους, δεν πρέπει να ξεπερνά το 50% της επιφάνειας, θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από τη θάλασσα, ανάμεσά τους δε πρέπει να διατηρούν ελεύθερη ζώνη τουλάχιστον 100 μέτρων. 

Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καθώς και οι κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού.- 


Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη 
και της Επιχείρησης 
Περιφέρειας Ηπείρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου