Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ειδομένη: Το ανθρώπινο πρόσωπο των ανδρών της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας


Μπορεί η φαβέλα της Ειδομένης να μην υφίσταται πλέον, ωστόσο έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μικροί καταυλισμοί περιφερειακά της Ειδομένης που στεγάζουν περίπου 5.000 ανθρώπους. Ετσι αναγκαστικά παραμένουν και αστυνομικοί στην περιοχή που έχουν μεταφερθεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. 

Απο την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας και από την πρώτη μέρα, βρισκόταν μια διμοιρία και άντρες της ΟΠΚΕ (συνολικά 30 άτομα). Το νούμερο αυτό πλέον έχει μειωθεί, ωστόσο εκ περιτροπής παραμένει αποσπασμένη δύναμη 6 αστυνομικών απο τον νομό μας. 

Ως γονείς οι περισσότεροι, αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί και καθημερινά δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο στους λιλιπούτειους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και στις οικογένειές τους. Και πως θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς όταν αντικρίζουν το αθώο χαμόγελο των παιδιών σε συνδυασμό με τον Γολγοθά που περνούν απο τα πρώτα χρονιά της ζωής τους, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που γεννήθηκαν μέσα στους καταυλισμούς. 

Έτσι εκτός απο αστυνομικοί παίζουν και τον ρόλο του κοινωνικού λειτουργού, του φίλου ακόμα και του νοσοκόμου σε μικροπεριπτώσεις τραυματισμού, δείχνοντας έτσι το πρόσωπο αλληλεγγυης της ελληνικής αστυνομιας. 

Πριν από την επιχείρηση εκκένωσης, στο χώρο διέμεναν περισσότεροι των 10.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΜκΟ, σε επίσημες δομές μεταφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες 3.700 εξ αυτών. Περίπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονται στις «μικρές Ειδομένες» που είχαν δημιουργηθεί γύρω από τη φαβέλα των συνόρων και, μετά την εκκένωσή της, μεγάλωσαν. 

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται γύρω από βενζινάδικα, ένα ξενοδοχείο στους Ευζώνους και σε άλλα σημεία της περιοχής και σε αυτούς στεγάζονται απελπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Σύμφωνα με το Γιάννη Μουζάλα, σύντομα θα εκκενωθούν και αυτοί οι χώροι.


Paramythia-online.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου