Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Την Κυριακη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων Θεσπρωτίας


Όλες και όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 07:30μ.μ. ,στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην Ηγουμενίτσα, με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο και πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό – φορολογικό και έδωσε συνέχεια με το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με την ψήφιση νέων έμμεσων φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Μην δεχτούμε κι άλλες θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αρκετά ματώσαμε! 

Οργανωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο, ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε συνέχεια στις μαζικές, δυναμικές, απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια και την εξαθλίωση στη ζωή μας. Απαιτούμε την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. 

Η οργή και η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα! 

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούν να ζουν συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, την απληρωσιά, την ανεργία. Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ξεσαλώσει πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 

Εκατοντάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι τους τελευταίους μήνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία, όπως οι συνάδελφοι μας στα GOODY’S. Άλλοι είναι για μήνες ή αναγκάζονται να υπογράψουν μειώσεις μισθών με δυσμενέστερους όρους. Το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση είναι η σκληρή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του κλάδου. 

Όλα αυτά δεν είναι ξεκομμένα απ’ την συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε και έχει να κάνει με τη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, τους δυσβάστακτους φόρους, τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Την νέα επίθεση που ετοιμάζουν στα εργασιακά και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. 

Ας αναρωτηθούμε ποιος συνάδελφος με τις σημερινές εργασιακές σχέσεις, την ημιαπασχόληση, τη 'μαύρη εργασία' θα κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Ποιος θα μπορεί να πληρώνει υπηρεσίες υγείας , να ανταπεξέλθει στη νέα φοροεπέλαση με τους πενιχρούς μισθούς που παίρνουμε; 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο με κάθε συνάδελφο απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους που μας κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας αφαιρούν τη ζωή και το μέλλον. 

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται. Η απάντηση μας απέναντι στην αντεργατική επίθεση πρέπει να είναι δυνατή. Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα. 

Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους ,τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενισχύουμε τη λαϊκή συμμαχία, βάζουμε στόχο την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. 

Στη ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δίνουμε όλοι το παρόν, συζητάμε για τα οξυμένα προβλήματα μέσα στους εργασιακούς χώρους ,συμβάλουμε με τη γνώμη μας στη πιο αποτελεσματική οργάνωση της δράσης του σωματείου μας. 

Όλες και όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου, Κυριακή 13 Ιουνίου, 07:30μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου