Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Η ανεργία και η ημιαπασχόληση, η ανατροπή του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας, η εντατικοποίηση και η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού, τα προβλήματα της κατοικίας, η έλλειψη θέρμανσης, η έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος οδηγούν στην πρόωρη φθορά της υγείας του λαού, στην επιδείνωση συνολικά του βιοτικού επιπέδου. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πληρώνουν ακριβά για τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πορεία των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνδέει την κρατική χρηματοδότηση και τις προσλήψεις προσωπικού, τους όρους και τις προϋποθέσεις για ιατρικές επισκέψεις, εργαστηριακές εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, περίθαλψη των ανασφάλιστων κλπ., με το "κόστος" και τις δημοσιονομικές "αντοχές" της οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με αυτό τον τρόπο οι γιατροί και τα φάρμακα των λαϊκών οικογενειών γίνονται ένα όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα και οι ασθενείς γίνονται όλο και πιο φτωχοί πελάτες ακριβώς όπως προστάζει η ΕΕ για την Υγεία. 

Ως Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θεωρούμε ότι πρέπει να δράσουμε, να διεκδικήσουμε να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία και τη ζωή μας. Η πρόληψη των ασθενειών, η προάσπιση και αποκατάσταση της υγείας του λαού είναι ανάγκη που πρέπει να διασφαλιστεί ΣΗΜΕΡΑ και όχι σε κάποιο αόριστο μέλλον. Τα ζητήματα της υγείας δεν μπορεί να "περιμένουν" ή να μισοαντιμετωπίζονται, να μπαίνουν στη ζυγαριά του "κόστους" για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την κάλυψη των κρατικών ελλειμμάτων που δημιούργησε το κεφάλαιο. 

Διεκδικούμε ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένο, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από τις κρατικές μονάδες Υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του φαρμάκου. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλα τα σωματεία της δύναμής του, τα σωματεία εργαζομένων του νομού, καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου της Υγείας - Πρόνοιας, τους εργαζόμενους, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών, του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας του νομού, σε σύσκεψη την Πέμπτη 16 Ιούνη στις 8.30 το απόγευμα, στα γραφεία του, για τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου