Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αντιπροσωπεία του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φιλία Φέλμπερτ» στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Αντιπροσωπεία του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φιλία Φέλμπερτ», αποτελούμενη από τον Γερμανό Βουλευτή κ. Μούνχοου και τον Πρόεδρο της- Αντιδήμαρχο του Δήμου του Φέλμπερτ κ. Ρίχτερ, υποδέχθηκε το Σάββατο 19/10 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας-Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα. 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η πρόξενος της Γερμανίας κ. Λορ και ο Υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηαγουμενίτσας κ. Σούρλας. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο περιοχών, ως απόρροια της επίσημης αδελφοποίησης των Δήμων. 

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Φέλμπερτ, 14-17 Νοεμβρίου, μεταξύ αδελφοποιημένων, με το Φέλμπερτ, πόλεων. 

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών καθώς και η από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί βασικό στόχο των αδελφοποιήσεων και σε αυτό αποσκοπούν οι δύο περιοχές. 

Με το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στη διοίκηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας και του αντίστοιχου των Φιλιατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου