Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας


Προς
Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας.

Η πρόσκληση σε μια εκδήλωση- παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νόμου από τον καθ’ ύλιν αρμόδιο Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο σε έναν επιστημονικό φορέα σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό την δημόσια αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπό του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:

1) Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νέου ασφαλιστικού- φορολογικού νόμου έγινε πλούσιος και εμπεριστατωμένος διάλογος με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της ψήφισής του στη βουλή. Όχι εν κρυπτώ. Ασφαλώς και υπήρξαν συμφωνίες αλλά και διαφωνίες. Ο καθένας κρίνεται.

2) Οι κοινωνικοί πόροι για τα ταμεία μας ”τελείωσαν’’ και τα αποθεματικά έκαναν ‘’φτερά’’. Η βιωσιμότητα του συστήματος απαιτούσε παρεμβάσεις.

3) Ασφαλώς και η σύνδεση της ασφαλιστικής εισφοράς και της σύνταξης με το καθαρό εισόδημα έχουν πρόσημο. Δεν το κρύψαμε.

4) Οι πολιτικές απόψεις για την ανεργία στον κλάδο που εκφράζετε στο κείμενο είναι σεβαστές, όχι όμως εξίσου αποδεκτές από όλους.

Η ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των ενδιαφερομένων επιστημόνων θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας και δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που μας προσάπτετε. Η πρόσκληση απευθύνεται ,μέσου εσάς, σε όλα τα μέλη σας. Θεωρούμε ότι αρκετά θα έχουν ανάγκη αυτής της ενημέρωσης. 

‘’Το στρίβειν δια του αρραβώνα’’ δεν σας έκφραζε, ελπίζουμε ούτε και τώρα.
Με καλή πρόθεση, διάθεση ενημέρωσης και διαλόγου, σας περιμένουμε.


Για την ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας
Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου