Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

«NetCastle- Network creation and promotion of castles» - 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία


Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει στο έργο με τίτλο «NetCastle- Network creation and promotion of castles» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013» και το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντος στη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού. 

Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών κάστρων των στοχευμένων περιοχών. 

Το έργο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει στο χρήστη πολύ-πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία με τη χρήση κατάλληλα προσαρμοσμένων καινοτόμων διαδραστικών βιωματικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει τη δυνατότητα περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των ιστορικών μνημείων. 

Για τον έλεγχο της πορείας των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιήθηκαν η 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία με την συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 

Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2016 στο Αργυρόκαστρο όπου συζητήθηκε η έως τότε πορεία του έργου με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα του έργου (www.netcastle.eu) και την πορεία των υπό ψηφιοποίηση κάστρων ενώ ακολούθως αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων 

Αντίστοιχα η 3η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 15 Ιουνίου 2016, όπου οι εταίροι επικεντρώθηκαν στις επιμέρους δράσεις βιντεοσκόπησης και ψηφιοποίησης που έχουν αναλάβει καθώς και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πληροφοριακό υλικό του έργου και στον καλύτερο δυνατό τρόπο διάχυσης των αποτελεσμάτων του. Τέλος συναποφασίστηκε η διοργάνωση του τελικού συνεδρίου του έργου στα Τίρανα στα μέσα Ιουλίου 2016. 

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από το Institution of Prefect of Gjirokastra region (Αλβανία), την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το UET Center (Αλβανία). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου