Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Διάκριση του Νομού και βράβευση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας»

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βραβεύτηκε με Έπαινο (αναδείχθηκε Δ’ προορισμός για την Ελλάδα), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας EDEN 2011».


Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν Τουρισμός & Ανάπλαση χώρων – περιοχών και η Π.Ε. Θεσπρωτίας κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για το έργο της ανάπλασης της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Φιλιατών.



Η διάκριση είναι σημαντική διότι μέσω του προγράμματος αναδεικνύονται νέοι, μη παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.


Η Ιερά Μονή Γηρομερίου και η Θεσπρωτία γενικότερα θα προβληθεί πανευρωπαϊκά μέσω του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλο το έτος 2011.


Η βράβευση έγινε στις 25 Ιουλίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


Την παρουσίαση της υποψηφιότητας έκανε ο Ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Μεθόδιος τον οποίο η Π.Ε. Θεσπρωτίας δια μέσου του Αντιπεριφερειάρχη τον ευχαριστεί θερμά για το έργο που έχει πραγματοποιήσει και την θετική αποδοχή που πανθομολογούμενα έχει.



Η σύνταξη του φακέλου και η υποστήριξη της όλης προσπάθειας έγιναν από την Δ/νση Ανάπτυξης. Τέλος θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που βραβεύεται ο νομός Θεσπρωτίας καθώς και το 2010 κατέλαβε την τρίτη θέση με θέμα «ο Μυθικός Ποταμός Αχέροντας».


                                ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου