Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η υπόθεση δείχνει σαν να … ξεχάστηκε.
Κι όμως αφορά άμεσα την ίδια την ανάπτυξη του τόπου.
Πρόκειται για την ανέγερση δύο κτιρίων, μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Ηγουμενίτσας, που έχουν πολυσυζητηθεί τα τελευταία χρόνια.
Όλοι αναγνωρίζουν πως τόσο το Εκθεσιακό Κέντρο όσο και το Συνεδριακό, θα αναβαθμίσουν την τοπική αγορά, στην οποία θα δώσουν μεγάλη ώθηση, που είναι και η βασικότερη ανάγκη.
Επίσης η στέγαση όλων των οικονομικών υπηρεσιών του νομού σε ενιαίο κτίριο, σε συγκεκριμένο σημείο του Δήμου, θα αναβάθμιζε την ευρύτερη περιοχή, όπως έχει αναγνωριστεί απ’ όλους.
Το θέμα συζητιέται από τότε που η Θεσπρωτική Κοινωνία διεκδίκησε την οικοπεδική έκταση των πρώην ΚΑΑΥ.
Οι Τοπικοί Φορείς είχαν περίπου αποφασίσει και τη χρήση της έκτασης.

Δυστυχώς όμως, με την ανάληψη του Υφυπουργείου Οικονομικών, από τον τέως Βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ανατράπηκαν όλα. 
Ενώ, είχε συμφωνηθεί η έκταση αυτή να εκχωρηθεί στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, για την ανέγερση του πολυκτιρίου, επειδή ήταν ο μόνος φορέας που είχε την οικονομική ευχέρεια και δυνατότητα.
Στο κτίριο αυτό πέρα από τα γραφεία για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών προβλέπονταν να χτιστούν τα δύο Κέντρα, μεγάλου εμβαδού, για αποτελεσματική εκμετάλλευση.
Δηλαδή του Εκθεσιακού στο ισόγειο και του Συνεδριακού σε όροφο ή υπόγειο.

Η οικοπεδική αυτή έκταση περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων, επαρκούσε για τον σχεδιασμό αυτό.
Ως προς τη στέγαση των Οικονομικών Υπηρεσιών αφ’ ενός και των Κρατικών Ασφαλιστικών, ήδη ο Δήμος είχε εκφράσει τη βούληση να εκχωρήσει δύο οικόπεδα (ένα στο Δ.Δ. Γραικοχωρίου και ένα επί της Κύπρου).
Ο τέως Βουλευτής, λοιπόν, διαφώνησε με τους Φορείς και αποφάσισε η μεγάλη έκταση του πρώην στρατοπέδου ΚΑΑΥ, κοντά στο Λιμάνι και την Εγνατία, να δοθεί για τη στέγαση των Οικονομικών Υπηρεσιών και εκείνο επί της οδού Κύπρου, ακατάλληλο για τα δύο Κέντρα, στο Επιμελητήριο.
Ουσιαστικά χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο και την αγορά του.

Δυστυχώς ακόμη και έτσι η απόφαση του τέως Βουλευτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί και έτσι έγινε.
Το Επιμελητήριο αν και έχει προβεί στις προκαταρτικές ενέργειες, κάπου κωλυσιεργεί η δε ιδέα ανέγερσης του κτιρίου για τη στέγαση των οικονομικών υπηρεσιών (και) λόγω Μνημονίου, εγκαταλείφθηκε οριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, η παραπάνω λανθασμένη απόφαση του τέως Βουλευτή, είναι αναστρέψιμη.
Και αφού δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι στιγμής, καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν το θέμα, ώστε το Επιμελητήριο με την … βοήθεια και του ΟΛΗΓ, χτίζοντας το κτίριο στην μεγάλη έκταση (πρώην ΚΑΑΥ) θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των Θεσπρωτών με την ανέγερση των δύο Κέντρων.
Μια προσπάθεια, δεν βλάπτει.
Αρκεί να το πιστέψουν οι αρμόδιοι.



ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου