Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Περί χλιδής, ακρίβειας κι άλλων φαιδρών….



Είναι περίεργα έως και ύποπτα κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονται στα Σύβοτα χαρακτηρίζοντάς τα από τη μία ως προορισμό για τους «χλιδάτους» της Ευρώπης και από την άλλη ως έναν πανάκριβο προορισμό για τον μέσο Έλληνα.
Κι είναι ύποπτα όταν πέρα από αυτά υπάρχει μία ακόμη σειρά δημοσιευμάτων που «διαφημίζει» τις τεράστιες δυνατότητες της γειτονικής Αλβανίας!
Τα Σύβοτα είναι ένας πανέμορφος προορισμός. Φυσικά όπως συμβαίνει και με την Πάργα προσελκύει κάθε χρόνο επώνυμους...
Αλλά δεν είναι μόνο για αυτούς...
Τα Σύβοτα, η Πάργα, η Πρέβεζα κι άλλες περιοχές της Ηπείρου έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορούν κι απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε οικονομικού επιπέδου. Μπορούν να κάνουν διακοπές εκείνοι που έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν πολλά αλλά και εκείνοι που μπορούν να διαθέσουν μετρημένα χρήματα για τις διακοπές τους.
Υπάρχουν λοιπόν τα ακριβά αλλά και τα οικονομικότερα καταλύματα, υπάρχουν τα ακριβά αλλά και τα φτηνά μπαρ, καφετέρειες και ταβέρνες....
Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όποιος έχει κάνει έστω και μία βόλτα στα Σύβοτα, στην Πάργα, στην Πλαταριά, στο Βράχο κι αλλού μπορεί πολύ εύκολα να το καταγράψει.
Αν δεν την κάνει την βόλτα αυτή μπορεί να βγάζει όποιο συμπέρασμα θέλει... Μόνο που δημοσιοποιώντας τα δικά του, αυθαίρετα συμπεράσματα περί πανάκριβου φαγητού κι ακόμη ακριβότερων καταλυμάτων, κάνει κακό στον τόπο. Και σε εποχές πολύ δύσκολες...
Εκτός κι αν αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς, οπότε το θέμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό και εξ ίσου σοβαρά χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν οι κατάλληλες υπηρεσίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου