Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε τουριστικό μετατρέπεται το αλιευτικό καταφύγιο Συβότων (ΒΙΝΤΕΟ)


Θαλάσσιο μέτωπο μαρίνων στη Θεσπρωτία σχεδιάζει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Ανδρέας Νταής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε εχτές στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή τη δημοσίευση σε ΦΕΚ στις 14/09 της απόφασης μετατροπής του καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό. 

Η δυναμικότητα του τουριστικού πλέον καταφυγίου Συβότων θα ανέρχεται σε 126 σκάφη αναψυχής, ενώ περίπου 20 θέσεις θα διατεθούν στους επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται χωρίς να πληρώνουν. 

Στο τουριστικό καταφύγιο Συβότων η ΟΛΗΓ ΑΕ θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα τόσο στη θαλάσσια ζώνη, όσο και στην παράλια, συνολικού προϋπολογισμού 900.000€, ώστε το καταφύγιο να είναι πλήρως λειτουργικό. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Νταής, η αναβαθμισμένη λειτουργία του καταφυγίου των Συβότων, θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προϊόν των Συβότων. 

Ο κ. Νταής ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχε το προηγούμενο την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες των Συβότων, επισημαίνοντας ότι επιλύθηκαν οι όποιες τριβές ήταν φυσικό να υπάρξουν. 

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι παρόμοιες ενέργειες γίνονται για την Πλαταριά και τη Σαγιάδα, με τελικό στόχο την αδειόδοτηση της μαρίνας της Ηγουμενίτσας. 
«Το θαλάσσιο μέτωπο αυτό όσο το εξελίξουμε, τόσο περισσότερο θα αποδίδει και τουριστικά» κατέληξε ο κ. Νταής.

Δείτε το βίντεο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου