Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμο 3,6 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου από λάθη κατά την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Συβότων


Σοκ έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Ηπείρου το γεγονός ότι καλείται να επιστρέψει και μάλιστα άμεσα το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν διατεθεί από κοινοτικούς πόρους για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Συβότων. 

Μία σειρά από λάθη κατά την κατασκευή του έργου, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και άλλη μία σειρά τραγικών χειρισμών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας έφεραν ένα εξαιρετικά δυσμενές αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr στην Περιφέρεια Ηπείρου έφτασε έγγραφο από το δικαστικό τμήμα της Εφορίας με το οποίο καλείται να επιστρέψει άμεσα ποσό 2.092.000 εκατομμυρίων που αντιστοιχεί σε αυτό που διατέθηκε από το Βʼ ΚΠΣ για την κατασκευή του έργου και άλλο 1.546.000 που αποτελούν τις προσαυξήσεις. 

Έτσι μια «αμαρτία από το παρελθόν», έρχεται να αποκαλύψει τα λάθη και τις τραγικές παραλείψεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας και να αποδείξει πως για την Κοινότητα το κράτος και η διοίκηση έχουν συνέχεια. 

Το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Συβότων, σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) είχε παραβάσεις και παραλείψεις σοβαρές γιʼ αυτό και απεντάχθηκε μόνο που χρόνια μετά κάποιος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και τον λογαριασμό. 

Και μπορεί επί Νομαρχίας Ηλία Λιάκου σε κάποιες από τις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου, να είχε αναθεματιστεί ο ΕΣΠΕΛ και μάλιστα είχε γίνει λόγος και για μηνύσεις κατά του φορέα που διαπίστωσε τα προβλήματα, όμως παρά τις αντιδράσεις δεν έγιναν οι διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνταν. 

Και μπορεί στο χρόνο η ιστορία να ξεχάστηκε, να άλλαξε ο Νομάρχης και η σύνθεση του νομαρχιακού συμβουλίου, να ακολούθησε ο Καλλικράτης και οι Νομαρχίες να αντικαταστάθηκαν από τις Περιφέρειες, όμως για την Ε.Ε οι διοικήσεις αποτελούνε συνέχεια και ενότητα. 

Έτσι σήμερα η Περιφέρεια καλείται να επιστρέψει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και συμβαίνει αυτό την ώρα που πασχίζει να εξασφαλίσει έστω και τις ελάχιστες πιστώσεις προκειμένου να επιλύσει μείζονα προβλήματα της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου