Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πράσινο φως για το Erasmus+ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε, Erasmus+ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό που πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου 2014.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι επταετής και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 14,7 δις ευρώ.
Στόχος του η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας και η υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν υποστήριξη για σπουδές, εργασία ή εθελοντισμό στο εξωτερικό, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 2 εκατομμύρια φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 650 000 φοιτητές επαγγελματικής κατάρτισης και μαθητευόμενοι, καθώς και περισσότεροι από 500 000 νέοι που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγών ή εθελοντισμού στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών (Master) στο εξωτερικό, σπουδές για τις οποίες σπανίζουν οι κρατικές υποτροφίες ή τα δάνεια, θα επωφεληθούν από ένα νέο πρόγραμμα εγγυήσεων δανείων που θα διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Το Erasmus+ θα παρέχει επίσης χρηματοδότηση για εργαζομένους στην εκπαίδευση και κατάρτιση, για νεαρούς εργαζομένους και για συμπράξεις μεταξύ πανεπιστημίων, κολεγίων, σχολείων, επιχειρήσεων και οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου