Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιων υπαλλήλων το 2014


ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία θα αποτελέσουν τις πηγές για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιων υπαλλήλων για το έτος 2014, βάσει των μνημονιακών μας δεσμεύσεων.

Στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Στουρνάρα και άλλων ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης, συζητήθηκαν οι απολύσεις στο Δημόσιο και τα λουκέτα στις ΔΕΚΟ με απώτερο στόχο να «κλείσει» ο αριθμός των 12.500 μετακινήσεων για το 2014.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών που αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο περίπου εβδομάδες.

Το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας-Συζητήσεις για 10.000 προσλήψεις

Όσον αφορά στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, καταρτίστηκε το σχετικό σχέδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι σε δήμους, Ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ. Η αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ για τους ΟΤΑ όπως εκτιμάται οι αποχωρήσεις θα γίνουν με αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Στην ίδια συνεδρίαση υπήρξαν συζητήσεις και για τις προσλήψεις οι οποίες προβλέπονται σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο να είναι πάνω από 10.000 στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου