Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Καταργούνται οι οδηγοί ασθενοφόρων Σε διαθεσιμότητα 1.233 εργαζόμενοι


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται από τη Δευτέρα 1.233 υπάλληλοι όλων των νοσοκομείων της χώρας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να καταργείται ως ειδικότητα. 
Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε χθες το υπουργείο Υγείας εντάσσοντας επίσης τους εργαζομένους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία στο μέτρο της κινητικότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κοινοποιηθούν οι κατάλογοι ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας. 
Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 83 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ λιγότερο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» καθώς πρόκειται για κληροδότημα και υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 
Για τους οδηγούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας. 
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά στη δεύτερη φάση της κινητικότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από άλλες Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου