Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φέλμπερτ της Γερμανίας


Τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κάτσινο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Τσουμάνη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου κ. Νικόλαο Κάσσαρη και την Τμηματάρχη της Διεύθυνσης Διοικητικού κ. Αναστασία Στολάκη, συμμετείχε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος του Φέλμπερτ της Γερμανίας, 14-17 Νοεμβρίου, μεταξύ αδελφοποιημένων με αυτόν, πόλεων. 

Στο συνέδριο αυτό, που αποτέλεσε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου μας με αυτόν του Φέλμπερτ, συμμετείχαν επίσης ο Δήμος του Κόρμπυ από τη Μεγάλη Βρετανία και του Σατελλερώ από τη Γαλλία, που επίσης είναι αδελφοποιημένοι με το Φέλμπερτ, καθώς και ο Δήμος του Χακιμπέκτας από την Τουρκία. 

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν τα εξής: 
1. Κοινωνικές δομές και ένταξη ΑΜΕΑ 
2. Ανεργία των νέων-Κοινωνική πραγματικότητα 
3. Μετανάστευση και φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση 
4. Προσχολική αγωγή-Εκπαίδευση 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, τα τέσσερα μέλη της αποστολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν σε ξεχωριστές συναντήσεις για τα παραπάνω θέματα, 

Έγιναν επίσης επισκέψεις σε σχολεία, χώρους εργασίας, εργαστήρια ΑΜΕΑ κλπ. 

Η αντιπροσωπεία επέστρεψε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της επίσκεψης. 

Η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων (Ηγουμενίτσας-Φέλμπερτ) σηματοδοτεί μια ενισχυμένη πορεία συνεργασίας, σε τομείς όπως η προώθηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη καθώς και η ανάπτυξη στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα. 

Θα ακολουθήσει συνάντηση Νεολαιών τον προσεχή Μάιο στην πόλη του Φέλμπερτ και διοργάνωση παρόμοιου συνεδρίου στην Ηγουμενίτσα τον Οκτώβριο, μέσω του ιδίου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου