Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρέβεζα: Υποβλήθηκαν οι φάκελοι για τις γαλάζιες σημαίες Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα αφήσει τις παραλίες μας και φέτος χωρίς καμία;



Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο.
Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.
Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Την πρώτη χρονιά θητείας της νέας δημοτικής αρχής, αφαιρέθηκε η γαλάζια σημαία από το Δρέπανο - Μακρυγυάλι.
Αντί την δεύτερη χρονιά να μεριμνήσει ώστε να επιστρέψει το βραβείο στο Δρέπανο, κατάφερε να χάσει και την μοναδική γαλάζια σημαία που είχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στην παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα.

Όπως διαβάζουμε στο pamepreveza , ο αποκλεισμός του Δήμου Πρέβεζας από το χάρτη με τις γαλάζιες σημαίες όσο κι αν επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί δεν είχε τελικά καλό αντίκτυπο.
Το σημαντικό όμως είναι ότι κινητοποίησε τους φορείς της περιοχής οι οποίοι εγκαίρως αυτή τη φορά προχώρησαν όλες τις διαδικασίες ώστε να διεκδικήσουν γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες κατά το 2013.
Έτσι ολοκληρώθηκαν ήδη οι προμήθειες, ο λοιπός εξοπλισμός κι η ναυαγοσωστική κάλυψη που απαιτείται για κάθε πολυσύχναστη ακτή συμπεριλαμβανομένων των νέων ακτών, κι ο Δήμος της Πρέβεζας διαθέτει πλέον όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υποβολή φακέλων υποψηφιότητας. 

Το εκεί Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σε προηγούμενη συνεδρίασή του την υποβολή προτάσεων –φακέλων υποψηφιότητας για τις ακτές, την δαπάνη που αφορά την συνδρομή του Δήμου Πρέβεζας καθώς και την ανάλογη πίστωση.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως και στον Δήμο Ηγουμενίτσας θα έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τις προτάσεις τους, ώστε να επιστρέψει η Ηγουμενίτσα αλλά και η Θεσπρωτία στα υψηλά στάνταρ, αποκτώντας το διεθνές σύμβολο ποιότητας, τις γαλάζιες σημαίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου