Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

3,5 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε ο Βασίλης Γιόγιακας



3,5 χρόνια με αναστολή ήταν η πρωτοδικη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου Ηγουμενίτσας, στην πολύκροτη υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην νομάρχη και νυν επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιόγιακα.
Ο Βασίλης Γιόγιακας κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία μετά από καταγγελίες του  πρώην αντινομάρχη και πρώην προεδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμά Δήμα που αφορούσαν χρηματισμό από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να τους ανατεθούν δημόσια έργα.Σχετικά με την παράβαση καθήκοντος, ο Βασίλης Γιόγιακας, κατηγορήθηκε ότι «βάφτιζε» ως βοσκοτόπια, δασικές εκτάσεις με σκοπό την μελλοντική οικοπεδοποίησή τους. Για την απόφαση έχει γίνει έφεση η οποία θα εκδικαστεί στην Κέρκυρα.
Ένοχος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κρίθηκε και ο Θωμάς Δήμας στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με εξαγορά στα 10€ ανά ημέρα.
Για την ιστορία, ο Θωμάς Δήμας είχε κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο φεροταν ο πρώην Νομάρχης να αποδέχεται το ποσό των 10.000 ευρώ ως προκαταβολή της μίζας. Τα χρήματα ανήκαν βεβαίως στον Θωμά Δήμα, ο οποίος θέλοντας να παγιδεύσει τον Βασίλη Γιόγιακα προσκόμισε το ποσό στο γραφείο του Νομάρχη για να του το επιδώσει. Ο Βασίλης Γιόγιακας φερόταν να παραλαμβάνει τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα, προκειμένου να αναθέσει δύο περιβαλλοντικές μελέτες για τον ποταμό Καλαμά και τη Λίμνη του Καλοδικίου, σε συγκεκριμένη εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί πως για την χρήση της κρυφής κάμερας, ο Θωμάς Δήμας είχε καταδικαστεί με 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

ParamythiaOnLine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου