Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» Ημερίδα την Πέμπτη 20 Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα


Ο Σύλλογος Ψυχικής Υγείας της Πάτρας (Σ.Ο.Ψ.Υ. Πατρών) συνδιοργανώνει μαζί με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Φιλιατών την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και από ώρα 18:00 έως 21:00 στην αίθουσα «ΕΛΙΝΙΟΝ» του Ξενοδοχείου «ANGELIKA PALLAS HOTEL» (Αγίων Αποστόλων 145 – Ηγουμενίτσα) ημερίδα με θέμα: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ». 
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 2 της Πράξης με MIS 371373 στον Άξονα Προτεραιότητας 13 - Εδραίωση της Μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας, Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και τίτλο: "ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ". 
Συντονιστής και ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας κα Ελεάνα Αθανασίου, ενώ η ομάδα των ομιλητών συμπληρώνεται από την ψυχίατρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας κα Γεωργία Νίκα, καθώς και τον Μανόλη Μέντη, Κοινωνικό Λειτουργό επιστημονικά υπεύθυνο της Πράξης 371373. 

Βασικό θέμα συζήτησης της ημερίδας θα αποτελέσει η δυνατότητα δημιουργίας αναδόχων οικογενειών για ψυχικά πάσχοντες στην Ηγουμενίτσα και κατά πόσο οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν με αμοιβή σε αντίστοιχο πρόγραμμα αναλαμβάνοντας παράλληλα και την ευθύνη φροντίδας ενός ατόμου με προβλήματα ψυχικής υγείας στο σπίτι τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου