Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

16 δήμοι της Ηπείρου έκαναν αίτηση για δωρεάν Wi-Fi Ιnternet


Οι δήμοι Αρταίων, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζηρού, Ζίτσας,Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πάργας, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Φιλιατών, Κεντρικών Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Μετσόβου, βρίσκονται ανάμεσα στους 304 δήμους της χώραςπου έκαναν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό για την ανάπτυξη δωρεάν δικτύου Wi-fi στους ίδιους τους δήμους αλλά και σε σημεία αυξημένης προσέλευσης όπως είναι τα μουσεία και τα λιμάνια. 
Οι όροι του διαγωνισμού αναμένεται να δοθούν σε δημόσια διαβούλευση εντός των ημερών και λογικά το μέτρο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. 
Το δωρεάν δίκτυο Wifi που θα αναπτυχθεί από την γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών και το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση, σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σας καθώς οι προδιαγραφές του, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση του έργου, ενδείκνυνται μόνο για να επισκέπτεστε ενημερωτικές σελίδες. 
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι προδιαγραφές είναι οι εξής: Διαφημιστική καταχώρηση-
1. Η ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα σύνδεσης θα είναι 100-150 Kbps ενώ η ονομαστική ταχύτητα θα φτάνει στο 1 Mbps, 
2. H μέγιστη διάρκεια σύνδεσης θα φτάνει στα 30 λεπτά. Αν περάσει το χρονικό διάστημα, θα γίνεται αυτόματη αποσύνδεση και ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί εκ νέου,
3. Δεν θα χρειάζεται user name και password και το μόνο που θα κάνει ο χρήστης για να συνδεθεί (μέσω ειδικής σελίδας που θα ανοίγει όταν ανοίγετε τον browser) θα είναι να πληκτρολογεί ένα αλφαριθμητικό ώστε το σύστημα να διακρίνει ότι πρόκειται για άνθρωπο και όχι για μηχανή, 
4. Δεν θα υπάρχουν προδιαγραφές ασφαλείας κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές ή για πληρωμές μέσω Taxis. Το έργο έχει τις προδιαγραφές για να παρέχει και «ασφαλείς υπηρεσίες» μέσω εγγραφής του συνδρομητή στον δήμο (προκειμένου να αποκτήσει username και password) αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση. 
5. Ο χρήστης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για να δει βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) ούτε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο Πρόσκληση να γνωστοποιήσουν σε ποια σημεία θα εγκατασταθεί το Wifi, η γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών απηύθυνε σε όλους τους δήμους. 

Το πόσα σημεία θα υπάρχουν ανά δήμο, θα εξαρτηθεί από τον πληθυσμό. 
Στους μεγάλους δήμους με πληθυσμό άνω των 150.000 ατόμων θα υπάρχουν τουλάχιστον 20 Wifi hotspots ενώ σε κανέναν δήμο δεν θα είναι λιγότερα από οκτώ σημεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου