Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Περιοδεία τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στα Σύβοτα


Σε Πλαταριά και Σύβοτα, περιόδευσε κλιμάκιο της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Ηγουμενίτσας την περασμένη Δευτέρα, στις 3/11. Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξωστρεφών δράσεων και επικοινωνίας με τον κόσμο, (που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα) μοιράστηκαν φυλλάδια με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. 

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τις δεσμεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αποκτά καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πολίτες των τουριστικών περιοχών του νομού μας, που είδαν μια ακόμη τουριστική περίοδο να τελειώνει χωρίς ιδιαίτερη τόνωση της τοπικής οικονομίας, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις πυλώνες των επειγόντων μέτρων άμεσης υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος που δεσμεύουν το ΣΥΡΙΖΑ, και αφορούν :

Α. στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ηλεκτρικό ρεύμα, στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κα) 

Β. στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη φορολογική δικαιοσύνη (κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση κόκκινων δανείων, αφορολόγητο 12 χιλ. ευρώ, επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ κα), 

Γ. στο πρόγραμμα για το σχέδιο ανάκτησης της εργασίας (εργασιακά δικαιώματα, πρόγραμμα απασχόλησης 300χιλ. θέσεων εργασίας κα)

Δ. στο πρόγραμμα για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος (δημοψηφίσματα, κατάργηση του νομικού καθεστώτος για την ποινική ευθύνη υπουργών, ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κα) 

Επιπλέον παρουσιάστηκε το πλαίσιο της κυβέρνησης της αριστεράς για την ριζική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, ρήτρα ανάπτυξης καθώς και σχετική ευρωπαϊκή διάσκεψη. 

Δυστυχώς οι μνημονιακές πολιτικές, έχουν φέρει σε στασιμότητα και τον τουρισμό, μια και οι έλληνες επισκέπτες όλο και λιγοστεύουν ενώ οι ξένοι προτιμούν να παραμένουν μέσα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Έτσι δεν κυκλοφορούν έξω τουρίστες που θα τονώσουν την εγχώρια αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ και η οικοδομική δραστηριότητα έχει σταματήσει. Υπάρχει έντονη αίσθηση στη τοπική κοινωνία, πως απαιτείται άμεσα αλλαγή οικονομικής πολιτικής για να σωθεί η χώρα και οι άνθρωποί της από την παρατεταμένη ύφεση και λιτότητα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου