Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

H Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/10/2014 η προγραμματισμένη Γ.Σ των συλλόγων γονέων-κηδεμόνων, μαθητικών συμβουλίων και της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με παρουσία των αντιδημάρχων παιδείας από τους δήμους Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς από Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και μαθητές από σχολεία Β/θμιας του νομού. Η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, κυρίως επειδή δε λειτούργησε αποτελεσματικά η ενημέρωση.
Αφού ζητήθηκε από τους αντιδημάρχους ενημέρωση για τις αρμοδιότητές τους, ακολούθησε συζήτηση όπου για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα και εκφράστηκε από όλους η διάθεση περαιτέρω δράσης και διεκδίκησης λύσεων.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ΓΣ σε κάθε σύλλογο γονέων ξεχωριστά αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε σχολείου, αλλά και το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε η παρούσα ΓΣ.
Συμπληρώθηκε η συντονιστική ομάδα και με εκπροσώπους από άλλα σχολεία.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων το αμέσως επόμενο διάστημα με σταθμό την 17η Νοέμβρη και την επέτειο του Πολυτεχνείου (εκδήλωση για το Νέο Λύκειο, στήριξη στις δράσεις που θα αποφασίσουν τα μαθητικά συμβούλια, πανθεσπρωτική κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών) 

Για τη ΓΣ
Η συντονιστική ομάδα
ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι γονείς και κηδεμόνες των Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσπρωτίας

- Δηλώνουμε τη συνολική αντίθεσή μας στο νόμο για το Νέο Λύκειο και όσα αυτός συνεπάγεται για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους

-Απαιτούμε την ακύρωσή του και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σ' αυτή την κατεύθυνση

- Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα προσφέρει ολόπλευρη, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς απορριπτικούς εξεταστικούς φραγμούς , χωρίς ανώφελη εντατικοποίηση και φροντιστήρια, μακριά από όλα τα ήδη δοκιμασμένα και ξοφλημένα εκπαιδευτικά συστήματα του παρελθόντος

Απαιτούμε 

* την άμεση κάλυψη όλων των κενών και ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία χωρίς διακρίσεις

* την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων(παλαιότητα κτιρίων, τουαλέτες, αύλιοι χώροι κλπ)

* τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ

*άμεση επαναλειτουργία, επέκταση και αναβάθμιση των υποστηρικτικών δομών( ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης)

- Δεσμευόμαστε να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα συζήτηση για το ποιο είναι το σχολείο που θέλουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου