Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Από τα Λύκεια θα πάρουν τα password οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων


Έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκειά τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου.

Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει και φέτος την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Όπως επισημαίνει στη σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι, με τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, θα επεξεργάζονται και, τελικά, θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, από τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου έως και την Πέμπτη, 5 Ιουλίου.

Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

Με αυτή την καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι, αφού πάρουν τον κωδικό τους από το Λύκειο, πρέπει να υποβάλουν, από 18 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου, οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου