Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Ειδική επιχορήγηση δήμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Εγκύκλιο, με την οποία ξεκινά η διαδικασία ένταξης στην ειδική επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την αγορά των νομικών προσώπων των ΟΤΑ (μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης), απέστειλε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ, που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να στείλουν τα σχετικά στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων έως τις 07 Ιουνίου 2013.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, σε σχέση με την πορεία απορρόφησης των 162 δήμων και των περιφερειών που έχουν ενταχθεί ήδη στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000.000 ευρώ, έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από 150.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, εστάλη σήμερα προς του δήμους έγγραφο με το οποίο επιλύονται διαδικαστικά θέματα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία απορρόφησης της επιχορήγησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η διαδικασία.

Για την πορεία απορρόφησης και το ύψος των παρακρατήσεων υπέρ του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ (ν.4147/2013) στο τέλος Μαΐου, το υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιοποιήσει αναλυτικούς πίνακες με την πορεία απορρόφησης ανά δήμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου