Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές Εκλογές Η πρώτη υποψηφιότητα σε Δήμο της Θεσπρωτίας


Είναι σε όλους μας γνωστή η δεινή οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα την τελευταία πενταετία. Την κατάσταση αυτή στον τόπο μας την βιώνουμε εντονότερα λόγω της διαχρονικής αδυναμίας των δημοτικών αρχών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο μας και ιδιαίτερα αυτά των επενδύσεων και της απασχόλησης των νέων γενεών, στηριζόμενο από ένα διαρκές πλαίσιο πολιτικής που θ’ αντιστρέφει την ερήμωση και την κατηφορική πορεία που χαρακτηρίζει την περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας προς όφελος των συμπολιτών μας. Τα ζητήματα αυτά υποσχέθηκε ότι θα τα επιλύσει η σημερινή δημοτική αρχή αποσπώντας γι αυτό το λόγο τη συντριπτική πλειονότητα τις ψήφου των συμπολιτών μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Σήμερα όμως που η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής (ΦΙΛΙΑΤΩΝ) οδεύει προς την ολοκλήρωσή της ο τόπος μας βρίσκεται σε τόσο δεινή και κατηφορική πορεία που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Το μόνο στο οποίο ίσως διαπρέπουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής είναι η στόχευσή τους στην επιτυχή καθημερινή κρασοκατάνυξη η οποία γίνεται στα δημοτικά γραφεία και στις πλατείες του δήμου μας χωρίς αιδώ και χωρίς φειδώ και μάλιστα σε εργασιακές ώρες. Οφείλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι στη διάρκεια των οινοποσιών τους τιμούν και σέβονται ιδιαίτερα τους δημότες τους διότι αδειάζοντας το πολύτιμο περιεχόμενο των ατσαλάκωτων, περήφανων και αξιοπρεπών ποτηριών τους ευχόμενοι τη διαρκή υγεία, την πρόοδο και την ευημερία τους, από τα λεφτά των οποίων πληρώνονται τους υποτιθέμενους χαμηλούς μισθούς τους σε σύγκριση με τα εξαιρετικά και διαπρεπή αποτελέσματα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ως συνέχιση της έκφρασης της προηγούμενης οκταετούς διακυβέρνησής της δε δείχνει ακόμα να έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της διότι πέραν των έργων που ομολογουμένως πραγματοποίησε επιβαρύνεται με ένα επιβλαβές για το δήμο μας έλλειμμα της τάξης περίπου των 5.000.000 ευρώ που προέκυψε κατά τη διάρκεια της διοίκησής της στο δήμο. Πιστεύουμε σύντομα τα στελέχη που αναμειγνύονται σε αυτό να αντιμετωπίσουν τη δίκαιη κρίση της δικαιοσύνης ώστε κανένας στο μέλλον να μην διανοηθεί να ασκεί πρακτικές που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον του δήμου και των συμπολιτών μας. Επιπλέον βέβαια χρεώνεται και τον κύριο Γεώργιο Δάλλα που ούτε ακόμα και ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά του και την περιφρόνησή του στους θεσμούς που εκπροσωπεί και στο λαό που τον ψήφισε. Για να μπορέσει όμως στο χρόνο που απομένει να ανταπεξέλθει επ’ άξια στο ρόλο της αντιπολίτευσης χρειάζεται να προωθήσει και να πετύχει μερικούς από τους στόχους που έχει θέσει και παράλληλα να ενισχύσει με νέα πρόσωπα τον συνδυασμό της και αλλαγή κατεύθυνσης που θα αντιμετωπίζει και θα αποκαθιστά με επιτυχία τους εσωτερικούς κραδασμούς της, ενισχύοντας την όποια δυναμική της. Η επίτευξη αυτών των στόχων θα της δώσει ίσως τη δυνατότητα, υπό την προϋπόθεση άλλων ευρύτερων συνεργασιών, να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές της άνοιξης του 2014.
Ο τρίτος εκλογικός συνδυασμός του κ. Ρέγκα διακρίνεται για την αδυναμία παρέμβασής του στα δημοτικά δρώμενα και για την απουσία δημόσιου λόγου ικανού να αντιστρέψει την αρνητική πορεία που έχει πάρει ο τόπος μας.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί την πλειονότητα των συμπολιτών μας στην απεμπλοκή τους από τις υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις και στην προσμονή τους για τη δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει με την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους τη δημοτική αρχή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με σκοπό να διορθώσει τα κακώς κείμενα ξαναδίνοντας ελπίδα και προοπτική στον ιστορικό δήμο μας και στον πολύπαθο λαό μας.
 
Στην προσπάθεια αυτή ο ίδιος προσωπικά μαζί με πολλούς νέους συνεργάτες που με παροτρύνουν καθώς και αρκετούς από παλιούς και νυν δημοτικούς συμβούλους θα δώσουμε το παρόν δημιουργώντας μια νέα δημοτική κίνηση το όνομα της οποίας καθώς και το πρόγραμμά της θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά από εντατικές συνομιλίες μεταξύ των μελών της και ειλικρινή διάλογο με τους συμπολίτες μας.
Επιγραμματικά θέτουμε στο διάλογο αυτό ένα πλαίσιο αρχών και στόχων που θα διέπει την κίνησή μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μας ενδιαφέρει να σχεδιάσουμε και να αξιοποιήσουμε σειρά έργων που θα αξιοποιούν τις πολιτιστικές, περιβαλλοντολογικές και τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας διεκδικώντας το μερίδιο που μας αναλογεί από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς μας πόρους προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις που α επιλύουν σταδιακά και σταθερά το πρόβλημα της απασχόλησης της ανάπτυξης και της ευημερίας των συμπολιτών μας.
Επιπλέον θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος στους δημότες του αναδιοργανώνοντας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην ανάπτυξη των ιστορικών και εμπορικών μας δεσμών με τις γειτονικές μας χώρες(Ιταλία κ.α) και ιδιαίτερα με την όμορη Αλβανία σε ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει το αμοιβαίο όφελος και την ασφαλή γειτνίαση μακριά από τα αρνητικά στερεότυπα του παρελθόντος.
Στη νέα αυτή κίνηση έχουν θέση όλοι οι συμπολίτες, ανεξάρτητα από την ιδεολογία και τον κομματικό τους προσανατολισμό, που αποδέχονται το προαναφερθέν γενικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα κινούμαστε και επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτό συμμετέχοντας και στηρίζοντας το εγχείρημά μας με το λόγο και τις πράξεις τους.
Η νέα μας κίνηση δεν αποκαθιστά το ρόλο που παίζουν τα κόμματα στα δημόσια πράγματα και δε συστήνεται με σκοπό να αντιπαρατεθεί προς αυτά. Απλά σκοπεύουμε να οριοθετήσουμε τις σχέσεις μας με αυτά σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διατηρεί και θα ενισχύει τον αυτόνομο και ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού μας προς όφελος του τόπου και του λαού μας.
Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στη συμμετοχή και τη στήριξη των συμπολιτών μας που ανεξάρτητα από τα κόμματα που στήριξαν ή στηρίζουν αντιστάθηκαν στις σειρήνες του λαϊκισμού, της δανεικής και εν πολλοίς εικονικής ευημερίας, του εύκολου πλουτισμού, συμβάλλοντας με την προσωπική τους εργασία στην παραγωγική ανάπτυξη του τόπου μας και στη δημιουργία πραγματικού πλούτου που αυτή δημιουργεί .
Εμπιστευόμενοι τις δυνατότητες των συμπολιτών μας ευελπιστούμε ότι η διαδικασία του διαλόγου που ανοίγουμε πλέον επίσημα με το παρόν άρθρο θα αναδείξει το καλύτερο δυναμικό του τόπου μας που ως τώρα ασφυκτιούσε κάτω από το υφιστάμενο πλαίσιο ανάδειξης και λειτουργίας του πολιτικού μας προσωπικού που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή και την χρεοκοπία.
Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε το πλαίσιο να αναδειχθούν οι καλύτεροι των υποψηφίων ελπίζουμε ότι αυτοί θα αναδείξουνε τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι συμπολίτες μας να επιλέξουν αυτούς που επιθυμούν να εκλεγούν στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές της άνοιξης του 2014.
Με τη σιγουριά ότι η προσπάθειά μας θα επαναφέρει την ελπίδα που χρειάζεται ο δήμος μας για ένα σταθερό υγιές και ασφαλές αύριο, με τα ικανά στελέχη που θα βγάλουν τον τόπο από το τέλμα και τον καταστροφικό κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή δημοτική αρχή.
Είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία στήριξη και συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας και στις διεργασίες που θα αναδείξουν το μέλλον που σιωπηλά σκεφτόμαστε και φανερά ονειρευόμαστε.

Του Λεωνίδα Ταφέκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου