Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


Άλλη μια ενδιαφέρουσα και επιτυχή ημερίδα οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο δράσης του και ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο (11η Φεβρουαρίου), τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7,30΄μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ», με θέμα την « Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο », αφού, πλέον, έχει εισβάλει δυναμικά στην κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική ζωή όλων μας, ενώ για τους μαθητές αποτελεί την «προέκταση της αυλής του σχολείου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην ομιλία της, η κα Κοτσώνη. 

 
Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του ακροατηρίου (αποτελούμενο από μαθητές, σπουδαστές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ευρύτερο κοινό), οι ομιλητές :
- Μπογιατζόγλου Νατάσα, ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
- Χασκής Θανάσης, κοινωνικός λειτουργός στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγ/τσας
- Δήμα Κυριακή, πληροφορικός, με ειδίκευση στις διαδικτυακές εφαρμογές
- Ράπτης Φώτης, αρχιφύλακας του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης Εφαρμογών Πληροφορικής της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας,
εξήγησαν τι είναι το Διαδίκτυο και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης(facebook, youtube, google), πώς με τη σωστή του χρήση, και όχι την κατάχρηση, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο γνώσης, πληροφόρησης, επικοινωνίας, αγορών και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. Ανέλυσαν, επίσης, τους κινδύνους που εγκυμονεί (cyber bullying, sexting, εξαπάτηση, δυσφήμιση, αυτοκτονίες κ.α.). 
 
Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν το συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο των εκπαιδευτικών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο των γονέων. Εστίασαν σ τις απαραίτητες εκείνες ρυθμίσεις, στις οποίες πρέπει να προβαίνουν οι γονείς στον Η/Υ για ασφάλεια των παιδιών τους, αλλά και των ιδίων, τονίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 
 
 
 
Ανέφεραν χρήσιμες ιστοσελίδες, διευθύνσεις και τηλέφωνα της ΕΛ.ΑΣ., όπου μπορούν να απευθύνονται σε δύσκολες ή και επικίνδυνες καταστάσεις, που ενδεχόμενα προκύψουν. Τέλος, έγινε μνεία σε νόμους, διατάξεις και άρθρα του Ποινικού Κώδικα για τους παραβάτες. 

 
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Θεσπρωτίας κα Κοτσώνη Αλεξάνδρα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ηγ/τσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας, ταξίαρχος κ. Λελοβίτης Γεώργιος και ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας κ. Τζάνης Ευάγγελος. 

 
Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες επιστημονικές ημερίδες που αποβλέπουν όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Το ΄χει ανάγκη η νεολαία, ο εκπαιδευτικός κόσμος και, σύσσωμη, η κοινωνία μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου