Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Υπάλληλος που υπηρετούσε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηγουμενίτσας απόσπασε 7000 ευρώ, παραπάνω από ότι δικαιούταν


Υπάλληλος που υπηρετούσε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηγουμενίτσας εκμεταλλευόμενη τη θέση της κατάφερε να παραπλανήσει την Διοίκηση της επιχείρησης (ο Δήμαρχος είναι Πρόεδρος) και να αποσπάσει από το ταμείο ,το οποίο διαχειριζόταν η ίδια ποσό περίπου 7000 ευρώ , παραπάνω από ότι δικαιούταν. 

Η απάτη στήθηκε ως εξής: Πριν την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ. Κάτσενο η υπάλληλος βρισκόταν σε κατάσταση Επίσχεσης Εργασίας επειδή ήταν απλήρωτη . Σε αυτή την περίπτωση έχει δικαίωμα η εργαζόμενη να ζητήσει βοήθημα από τον ΟΑΕΔ όπως και έκανε . Το ποσό αυτό , 7300 ευρώ περίπου, που εισέπραξε η εργαζόμενη ως βοήθημα , θα έπρεπε όταν η εργοδοσία της θα είχε την ικανότητα πληρωμής των χρεών να παρακρατηθεί από τους μισθούς της και να αποδοθεί στον ΟΑΕΔ . Κατά την διάρκεια λοιπόν της νέας διοίκησης , μετά το 2011, η εν λόγω υπάλληλος υπηρετώντας σε Διοικητική θέση ,και διαχειριζόμενη τα χρήματα της επιχείρησης τα οποία προοριζόταν για πληρωμή και άλλων συναδέλφων της ,έκρινε σωστό να τα κρατήσει η ίδια όλα προκειμένου να αποπληρωθεί πλήρως. Χωρίς να γνωστοποιήσει λοιπόν στη διοίκηση , όπως όφειλε ,ότι θα έπρεπε να παρακρατηθεί το ποσό αυτό , προχώρησε στη λήψη του. 

Θεωρώντας ότι δεν θα αποκαλυπτόταν το θέμα και εκμεταλλευόμενη το Ν. 4250/2014 περί μετατάξεων έφυγε από την υπηρεσία της στην Ηγουμενίτσα και πήγε σε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων αφήνοντας κλειδωμένα ή σβησμένα ότι υπηρεσιακά αρχεία είχε στον υπολογιστή της . Τελικά όμως το πρόβλημα αποκαλύφθηκε αλλά με την αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει το Δήμαρχό μας ενώ έχουν περάσει 2-3 μήνες από όταν μαθεύτηκε το γεγονός ή υπάλληλος βρίσκετε στη νέα της θέση χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να γίνει καμία ΕΔΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου