Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Με δέκα αντιπεριφερειάρχες η Ήπειρος αντί για επτά που είχε μέχρι σήμερα! Ποιοι είναι τα φαβορί για συμμετοχή στο νέο περιφερειακό σχήμα εξουσίας τον Σεπτέμβριο


Διπλασιάστηκε ο αριθμός των θεματικών αντιπεριφερειαρχών στην Ήπειρο και έτσι από τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που έχουμε σήμερα (Γιάννης Κατέρης, Νίκος Ανατολιωτάκης και Νίκος Κάτσιος), από τον προσεχή Σεπτέμβρη η Περιφέρεια Ηπείτου θα διαθέτει έξι (6). Εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τους τέσσερις (4) αντιπεριφερειάρχες των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων (Τατιάνα Καλογιάννη, Βασίλης Ψαθάς, Στράτος Ιωάννου και Θωμάς Πιτούλης), εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών στην Ήπειρο θα φτάσει τους... δέκα (10)! Επιπλέον, εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τους... Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, τότε γίνεται σαφές, ότι θα μιλάμε για ένα πολυμελές και πιθανότατα δυσκίνητο περιφερειακό σχήμα εξουσίας, που προβληματίζει από τώρα τον Αλέκο Καχριμάνη, που θέλει ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα εξουσίας. 
 
Όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη του έρχεται ως... βούτυρο στο... ψωμί του, αφού με εναλλαγές στις θέσεις των έξι (6) θεματικών αντιπεριφερειαρχών αλλά και σε αυτές των Εντεταλμένων θα καταφέρει να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες των συμβούλων του και κυρίως να τηρήσει τις ισορροπίες στην ομάδα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
 
Έτσι λοιπόν αν υποθέσουμε ότι μοιράζεται η επόμενη 5ετής θητεία σε δυόμισι και δυόμισι χρόνια θητείας, αμέσως-αμέσως θα έχουμε 12 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, συν τους όποιους Εντεταλμένους Συμβούλους! 
 
Εκεί όμως που ο Αλέκος τα βρήκε... σκούρα είναι με την επιλογή του νέου πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
 
Αν και ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν ανοίγει τα χαρτιά του, οι πληροφορίες λένε ότι είχε σκοπό να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση τον συμβολαιογράφο Σταύρο Παργανά. 
 
Όμως ο εκ Μολοσσών καταγόμενος περιφερειακός σύμβουλος, εξελέγη πολύ χαμηλά στο ψηφοδέλτιο της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης (μόλις 14ος στους 16 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους) και το γεγονός αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τον Αλ. Καχριμάνη, που ήδη γνωρίζει το ενδιαφέρον του Κώστα Ντέτσικα (εξελέγη 9ος) και του Νίκου Καττή (εξελέγη 8ος) για τη συγκεκριμένη θέση. 
 
Σε ό,τι αφορά τους έξι (6) πρώτους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, είναι σίγουρο ότι τη μερίδα του λέοντος θα έχουν τα Γιάννενα και ήδη ο Αλ. Καχριμάνης έχει ενημερώσει τους συμβούλους του και από τους τέσσερις (4) νομούς να του γνωστοποιήσουν εγγράφως τη θέση στην οποία οι ίδιοι αυτοπροτείνονται να αξιοποιηθούν. 
 
Για θέση όμως στο μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου δεν προαλείφονται μόνο οι εκλεγμένοι αλλά και πρόσωπα που απέτυχαν να εκλεγούν στο ψηφοδέλτιο του Αλ. Καχριμάνη. 
 
Χαρακτιριστική είναι η περίπτωση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, που ήδη διαδίδει... δεξιά κι αριστερά ότι από τον Σεπτέμβριο θα αποσπαστεί στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ανοίγοντας έτσι την όρεξη και σε άλλους αποτυγχόντες (να εκλεγούν) περιφερειακούς συμβούλους να ζητούν από τον Αλ. καχριμάνη τον... ουρανό και τ'... άστρα! Θυμίζουμε ότι κατά σειρά εκλογής, 
 
στην Π.Ε. Ιωαννίνων εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Κωνσταντίνος Σιαράβας, Σταυρούλα Τσιάρα, Νατάσα Τύρου-Ούζα, Βασίλης Παπαχρήστου, Γιούλα Μητροκώστα, Νίκος Καττής, Κωνσταντίνος Ντέτσικας, Βασίλης Γοργόλης, Νίκος Παπαγρηγορίου, Μιχάλης Μπάγιας, Γιάννης Λάζος, Σταύρος Παργανάς, Κέλλυ Καραμάνη και Βασιλική Μπούμπα. 
 
Στην Π.Ε. Άρτας εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Κατέρης, Ντίνος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Βαρέλης, Αναστασία Σίμου-Τάσιου και Βασίλης Χουλιάρας. 
 
Στην Π.Ε. Πρέβεζας εκλέχτηκαν οι: Μιχάλης Σπυρέλης, Χρήστος Γούσης, Βασίλης Γιολδάσης και Περικλής Βασιλάκης και 
 
τέλος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας εκλέχτηκαν οι: Νίκος Κάτσιος, Απόστολος Βαγγέλης, Δημήτρης Δημάκος, Ηλιάνα Σπυροπούλου-Σάρρα, Αντιγόνη Φίλη και Αλκιβιάδης Λάμπρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου