Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΔΕ: Έκτακτη συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου για τα οικονομικά των δήμων


Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης έπειτα από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Η ημερομηνία «κλείδωσε» σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που είχε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τους δημάρχους πως στόχος της ΚΕΔΕ είναι ο δημιουργικός διάλογος με την κυβέρνηση, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν αποδοθούν στους δήμους τα χρήματα που τους οφείλονται.

«Με το υπουργείο έχουμε συχνές επικοινωνίες και επαφές. Καλές προθέσεις έχουμε δει και το έχουμε πει δημόσια, όμως θα πρέπει να φύγουμε από τις προθέσεις και να πάμε στις πράξεις. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, όμως πέρα των συζητήσεων θα πρέπει να δούμε τις πράξεις εκείνες που θα αποδώσουν στην Αυτοδιοίκηση αυτά που έχει εισπράξει το κράτος» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

«Στόχος είναι να έχουμε έναν δημιουργικό διάλογο με την κυβέρνηση, όμως ετοιμαζόμαστε και για οποιαδήποτε άλλη δυναμική παρέμβαση, εάν αυτό δεν είναι εφικτό στο επίπεδο του διαλόγου" ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «θα δούμε και θα ζυγίσουμε στην έκτακτη γενική συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου όλα εκείνα που θα έχουν συμβεί. Είτε σε επίπεδο πράξεων, προθέσεων, είτε σε επίπεδο χρονοδιαγραμμάτων. Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τον κόσμο, έχουμε τις λειτουργίες των δήμων, έχουμε τις ευπαθείς ομάδες, έχουμε απέναντί μας τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για αυτούς τους ανθρώπους».

Πέρα από τα οικονομικά, ακόμη ένα θέμα που απασχολεί την ΚΕΔΕ είναι τα έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται στον… αέρα μετά την αρνητική απάντηση για παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Όπως είπε ο κ. Πατούλης, την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με την Επιτροπή Παρακολούθησης των Έργων 2014 - 2020, ώστε να εξεταστεί ποια έργα μπορούν να μπουν σε πρόγραμμα «γέφυρα» για να ολοκληρωθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου