Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ


Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα 

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ 

Στο νέο έγκλημα κυβέρνησης Ε.Ε., Κεφαλαίου, απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, προετοιμαζόμαστε και απαντάμε άμεσα με απεργία. 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10 Π.Μ. 

στον πεζόδρομο (ΟΤΕ) 

Με τον αγώνα μας δηλώνουμε την απόφαση μας να υπερασπιστούμε την ζωή μας. 

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. 

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, να μην κατατεθεί καν στη βουλή. 

Συνάδελφοι, η πείρα που έχουμε συσωρεύσει , τόσο την περίοδο της ανάπτυξης, όσο και τα τελευταία χρόνια της κρίσης μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο για την κλιμάκωση της πάλης μας. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που η ίδια ετοιμάζεται να τις κατακρεουργήσει. 

Συνάδελφοι, δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο τους. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα, όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα τους, για να προωθήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Όπως σχεδιάζεται σήμερα το χτύπημα στην Ασφάλιση, σε συνθήκες κρίσης και μεγάλης ανεργίας, με τον ίδιο τρόπο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις η επίθεση στο ασφαλιστικό, την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης και δουλειάς, στις δεκαετίες 1990 και 2000. 

Οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για νέο νόμο στα εργασιακά, την λειτουργία των Σωματείων, το δικαίωμα της απεργίας της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων, δείχνει ότι μπροστά μας έχουμε νέο γύρο αντεργατικών σχεδιασμών και μέτρων. 

Η απόφαση να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια είναι ευθύνη του καθενός μας. 

Οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν μόνο από τον δικό μας αγώνα, τους στόχους και τα αιτήματα μας. 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Απεργίας, καλεί όλους τους συναδέλφους, άνεργους, συνταξιούχους σε Σύσκεψη, 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Φ.Ο.Π. ΚΑΙ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. 

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου