Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας


Ο Ιατρικός , Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , μετά από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους , δηλώνουν ομόφωνα την κατηγορηματική τους αντίθεση στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο , το οποίο με το επιχείρημα της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης , καταλήγει σε μια πρωτοφανή εισπρακτική επιδρομή που σε συνδυασμό με τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγεί ουσιαστικά σε δήμευση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών , ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα απασχόλησης.

Επιπλέον δε συνοδεύεται από καμία αναλογιστική μελέτη που θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Ως υγειονομικοί , ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου ουσιαστικού και όχι προσχηματικού , από μηδενική βάση.

Διεκδικούμε αυτόνομο-ανεξάρτητο και αυτοδιοικούμενο ΕΤΑΑ , ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016. Παλεύουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο , με προοπτική , κοινωνικά δίκαιο που θα εξασφαλίζει στον ελεύθερο επαγγελματία τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών του εισφορών.
Η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλλόγου  
Φατούρου Χαρά
 
Ο Πρόεδρος  Οδοντιατρικού Συλλόγου 
Κιτσάτης Γρηγόριος
 
Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου
Κοντός Ιωάννης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου