Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Απέκλεισαν την Εγνατία και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι αγρότες της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας με δεκάδες τρακτέρ, έκαναν πράξη τις απειλές τους και από το πρωί της Κυριακής βρίσκονται στην Εγνατία οδό και στην είσοδο του λιμανιού Ηγουμενίτσας.

Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αντιδράσεων, με τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσπρωτίας να δηλώνουν πως θα παραμείνουν στην Εγνατία μέχρι τέλους, πραγματοποιώντας προς το παρόν, δίωρες επαναληπτικές διακοπές στην κυκλοφορία.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού Θεσπρωτίας Μπάλος Ηλίας, μεταξύ άλλων τόνισε πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό ειναι η ταφόπλακα του αγροτη και οι παραγωγοί είναι έτοιμοι για όλα, ενώ δήλωσε θετικός, αν και με επιφυλάξεις, στον διάλογο που πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Παρόν στην κινητοποίηση και ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεσπρωτίας  Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος τόνισε την κάθετη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο ασφαλιστικό γιατι οπως ανέφερε θα κατακρεουργήσει τους αγρότες, σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα παρουσιάσει συγκεκριμένη αντιπρόταση.

Τέλος, παρόν και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο όποιος σημείωσε μεταξύ άλλων την αλληλεγγύη του προς τους αγρότες, καθώς οπως τονισε, είναι θέμα επιβίωσης του παραγωγικού κλάδου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την κινητοποίηση των παραγωγών της Θεσπρωτίας, καθώς και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του συντονιστικού Θεσπρωτίας, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθώς και δήμαρχου Φιλιατών:



Paramythia-online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου