Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγουν τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει, αύριο,Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, για έναεκατομμύριο 300 χιλιάδες μαθητές και 160 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ενώ όσοι γονείς έχουν πρωτάκια και παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να τα υποβάλλουν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγείας. Εν όψει της πρώτης ημέρας της Σχολικής περιόδου, η Τροχαία θα βρίσκεται αύριο επί ποδός,πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία και στους οδηγούς, με στόχο την οδική ασφάλεια των μαθητών.
Τα σχολεία ανοίγουν αύριο το πρωί και η χρονιά ξεκινάει με τα λιγότερα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των τελευταίων ετών και το 80% των βιβλίων να βρίσκεται ήδη στα σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας
Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο θα πρέπει να υποβληθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το απαραίτητο ατομικό δελτίο υγείας είναι διαθέσιμο στο καινούργιο βιβλιάριο υγείας του παιδιού, ή δίνεται στο σχολείο. Αν και η συμπλήρωση του ατομικού δελτίου υγείας στην Α' δημοτικού προβλέπεται από το νόμο, πολλές φορές οι γονείς το ξεχνούν ή το κάνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Επίσης, απαραίτητη θεωρείται η συζήτηση με τους γονείς σχετικά με την κοινωνικότητα του παιδιού αλλά και με το πώς πρέπει να διατρέφεται τώρα που αρχίζει το σχολείο ενώ δεν θα πρέπει οι γονείς να ξεχνούν ότι παρά τις νέες υποχρεώσεις που μπαίνουν στη ζωή τους, τα παιδιά στην πρώτη σχολική ηλικία πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως.
Από τις έξι και μισή αύριο το πρωί, 25 συνεργεία της Τροχαίας Αττικής θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπεδίου και θα πραγματοποιούν ελέγχους σε λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές.
Οι ποινές, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα είναι τσουχτερές (από 80 ευρώ έως 1, 000 ευρώ), ενώ εάν θεωρείται αναγκαίο, θα ακινητοποιείται το όχημα και θα αφαιρούνται οι πινακίδες του, όπως επίσης και η άδεια οδήγησης του παραβάτη οδηγού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου