Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Άμεσες και οξύτατες ήταν οιαντιδράσεις των κομμάτων τηςαντιπολίτευσης για την ομιλία τουΠρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις. «Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να «βαπτίζει» κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων «πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής», τα λουκέτα των επιχειρήσεων «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» και την ύφεση και την ανεργία «όραμα για την ανάπτυξη. Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της», σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας. Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού.
«Η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας. Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθροΕίχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο. Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ που καταλήγει «υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που προϋποθέτει την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στα πλαίσια μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισή του και την ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα χαράξει, μια άλλη πορεία».
«Έκθεση στείρων ιδεών», χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ ο ΛΑΟΣ σε σχετική του ανακοίνωση.
«Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.
«Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας. Δυστυχώς γι΄ αυτούς τους στόχους ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είπε ούτε μια κουβέντα. Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο κ. Πρωθυπουργός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και επίμονη και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές και αρνητικές για τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία σχολιάζει την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, η Δημοκρατική Αριστερά.
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρει ότι «τα συγκεκριμένα «βήματα» που απαρίθμησε είναι επανάληψη των ασφυκτικών ρυθμίσεων του Επικαιροποιημένου Μνημονίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου