Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το μέλλον του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου


Στο εφετείο θα κριθεί η προσφυγή αποφοίτου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μετά την πρωτόδικη απόφαση, που τον δικαίωσε σε προσφυγή του, με την οποία ζητεί την επιστροφή των διδάκτρων που έχει καταβάλλει, κατά την διάρκεια των σπουδών του. Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους φορείς της εκπαίδευσης και παράλληλα αποτελεί βασικό πυλώνα της δια βίου μάθησης.


Ο απόφοιτος του Ανοικτού πανεπιστημίου ζητεί επιστροφή του ποσού που έχει καταβάλει για δίδακτρα έχει ήδη δικαιωθεί πρωτόδικα από δικαστήριο της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες και η εισήγηση του εισαγγελέα στο εφετείο αναγνωρίζει το επιχείρημα ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δωρεάν στην Ελλάδα σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Με δεδομένο ότι έχουν ακολουθήσει και δεκάδες άλλες προσφυγές αποφοίτων μετά την δικαίωση του πρώτου πολλοί φοιτητές και απόφοιτοι αλλά και η διοίκηση του Πανεπιστημίου, ανησυχούν, ότι μια τέτοια εξέλιξη θέτει σοβαρό θέμα επιβίωσης για το θεσμό που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς δίδακτρα.
Η Υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου πάντως έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι η λειτουργία του Ανοικτού πανεπιστημίου θα διασφαλιστεί με κάθε τρόπο.
Οι προπτυχιακές σπουδές καλύπτουν 12 θεματικές ενότητες και τα δίδακτρα για την κάθε μία φθάνουν τα 700 ευρώ.
Στο ανοιχτό πανεπιστήμιο φοιτούν περίπου 34.000 άτομα κυρίως εργαζόμενοι, αναζητώντας την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου