Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Άνοιξαν τα σχολεία


Με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία άρχισε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες μαθητές και 160 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Τον αγιασμό στην Σιβιτανιδείο έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρουσία της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Ο Αρχιεπίσκοπος που είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής, εξέφρασε τη χαρά του, καλωσορίζοντας τα παιδιά, στα οποία ευχήθηκε δύναμη, όρεξη και υγεία. Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα, ενώ τα κενά θα καλυφτούν μέσα στην εβδομάδα. Ακόμη, η κα Διαμαντοπούλου ζήτησε να μείνουν μακριά από τα σχολεία οι πολιτικές συγκρούσεις.
Επίσης, η Υπουργός αναφερόμενη στα εκπαιδευτικά πιο ειδικά, είπε ότι «αυτά είναι πολύ λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα θα συμπληρωθούν εντός της εβδομάδας». 
«Μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το πρωί παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου.
«Ο χώρος της παιδείας πρόκειται να χτυπηθεί αλύπητα και οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια», τόνισε η γγ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «έχουμε σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με αυτό το χώρο. Αυτός ο χώρος δεν αποτελεί συγκροτημένο πολιτικό φορέα με στρατηγική, αλλά ομάδες και ομαδούλες που της χαρακτηρίζει ένας αρρωστημένος πλουραλισμός και αφερεγγυότητα". Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "είναι καλό για το κίνημα που δεν συνεργαστήκαμε, γιατί αν κατεβαίναμε μαζί αυτό που θα πετυχαίναμε θα ήταν η αναπαραγωγή της Βαβυλωνίας».
«Από αυτό το σχολείο πήρα πάρα πολλά και του οφείλω ακόμα περισσότερα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά», είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρηςπου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.
«Η κυβέρνηση, ενώ έταζε άλλα πέρυσι τέτοιον καιρό ως αντιπολίτευση, έχει υιοθετήσει πλήρως τις συνταγές του ΔΝΤ στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσίπρας απο το Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Από το πρωί 25 συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται στους δρόμους και διενεργούν ελέγχους σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Οι ποινές για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές και θα φτάνουν μέχρι την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας οδήγησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου