Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

«Συμβόλαιο» με τις τράπεζες για τη στήριξη της ρευστότητας

«Συμβόλαιο» με τις τράπεζες για τη στήριξη της ρευστότητας της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε από Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων. O υπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας, τονίζοντας ότι το κλίμα αλλάζει και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επιτεχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος κατά 12 δισ.

Βασικός στόχος η στήριξη των ΜΜΕ επιχειρήσεων

Συμβόλαιο με αντικείμενο την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης, ιδίως των ελληνικών επιχειρήσεων, υπογράφουν μέσα στο μήνα το υπουργείο Οικονομικών και οι τράπεζες.
Σχετική προαναγγελία έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βλέπει σταδιακά φως στο τούνελ και ας μην γίνεται αυτό ακόμα αντιληπτό από τις επιχειρήσεις.
«Είμαστε όρθιοι ως κοινωνία Το κλίμα αλλάζει. Έχουν αρχίσει να μιλάνε για ελληνική αναγέννηση» ανέφερε  και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος κατά 12 δισ.
Τόνισε επίσης ότι σημαντική ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, θα δώσει και η απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, σε συνδυασμό, με τις διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσής τους, ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων υπογράμμισε
«Είμαστε άδω για να σας βοηθήσουμε και θα είμαστε δίπλα σας»

Κ.Μίχαλος: Σε επικίνδυνο αδιέξοδο η οικονομία

Στο επικίνδυνο αδιέξοδο που έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος,  ζητώντας άμεση αλλαγή πολιτικής ενώ σκληρή γλώσσα σε σχέση με τις αλλαγές που έχει φέρει στη χώρα το μνημόνιο χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΚΚΕ, Γ. Κασιμάτης και αναφέρθηκε στο άνευ προηγουμένου «στραπάτσο» που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.
Για «πρωτόγνωρες θυσίες» στις οποίες υποβλήθηκαν από τους πρώτους μήνες του 2010 επιχειρήσεις και πολίτες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου