Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ (+BINTEO)




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης για στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου και την ομόφωνη έγκριση της πρότασης από τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ηπειρώτισσες , Ηπειρώτες,
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.Πορευόμαστε μαζί πολλά χρόνια.Με τιμήσατε και με τιμάτε σταθερά με την εμπιστοσύνη σας δίνοντάς μου τη δύναμη να συνεχίζω ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι.Με τη δική σας δύναμη πέρασα πολλούς κάβους στο συνεταιρισμό, στη Βουλή, στην Κυβέρνηση, προσπαθώντας να αφήνω παντού ένα δημιουργικό αποτύπωμα.Έχω την περηφάνια να πιστεύω ότι στάθηκα απέναντί σας τίμιος και αληθινός για να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω:
Το δυσκολότερο χρέος, το δυσκολότερο έργο σε όλη μου τη διαδρομή είναι αυτό που επωμίζομαι σήμερα.Να σηκώσουμε την Ήπειρό μας πιο ψηλά. Να χτίσουμε για αυτήν ένα ασφαλές και ελπιδοφόρο μέλλον. Να την καταστήσουμε για όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά, τόπο που αξίζει να ζεις.
Το όραμα αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
Δεν σας κρύβω ότι την απόφασή μου να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου στον τόπο μας, την πήρα εδώ και καιρό. Και ήρθε να συναντήσει αυτή την απόφαση η μεγάλη αλλαγή που συντελείται στη χώρα με τον «Καλλικράτη» που δίνει τη δυνατότητα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να αποφασίζουμε εμείς και μόνο εμείς για τον τόπο μας.
Να δημιουργήσουμε, επιτέλους, την Ελλάδα των ιστορικών της Περιφερειών.Και είναι μεγάλη χαρά για μένα που μου εμπιστεύθηκε αυτή την ευθύνη ο Γιώργος Παπανδρέου.Την αναλαμβάνω σαν έτοιμος από καιρό με απόλυτη συναίσθηση αλλά και πίστη ότι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα.
    • Θέλουμε μία Ήπειρο που μπορεί να ζήσει όλα τα παιδιά της και άλλα τόσα, σε συνθήκες ατομικής και συλλογικής ευημερίας.
    • Θέλουμε μία Ήπειρο που να επιστρέφουν σε αυτή και ‘όχι να φεύγουν οι Ηπειρώτες, που να βρίσκουν ορίζοντα , προοπτική και σίγουρο αύριο τα παιδιά μας.
    • Θέλουμε μία Ήπειρο ξανά στην πρωτοπορία των γραμμάτων, των τεχνών, της δημιουργίας, της παραγωγής, της καλής ζωής.
    • Θέλουμε μία Ήπειρο που ανακτά το ιστορικό της ανάστημα και διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί στην εθνική προσπάθεια.
    • Θέλουμε μία Ήπειρο που παράγει κοινωνικό πλούτο και τον μοιράζει δίκαια και ισόρροπα σε όλες τις περιοχές.
    • Να κάνουμε την Άρτα και την Πρέβεζα προπύργιο της πράσινης ανάπτυξης, του ολοκληρωμένου παραγωγικού ιστού.
    • Να ολοκληρώσουμε τις μεγάλες υποδομές που καθιστούν τη Θεσπρωτία όχι μόνο πύλη προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και πρότυπο διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο.
    • Να καταστήσουμε τα Γιάννενα πραγματική Μητρόπολη των Ηπειρωτών αντάξια της ιστορίας , του πολιτισμού και των ανθρώπων της.
Σύνθημά μας , οδηγός μας, σήμα κατατεθέν της προσπάθειά μας, Ταυτότητα και Ποιότητα Παντού.
Στην παραγωγή, στη γνώση, στο κοινωνικό κράτος, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις συνθήκες εργασίας.


Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, όπως πάντα, εμείς οι Ηπειρώτες μπορούμε να πετύχουμε.
Είναι στο DNA μας η προσφορά στην πατρίδα, η δημιουργικότητα και η πρωτοπορία στην εξέλιξη των πραγμάτων.
Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για τη συγκρότηση μίας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας δυνάμεων.Καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις με θέληση και όρεξη για δουλειά.

Καλούμε να ενισχύσουν το συνδυασμό μας
 δυνάμεις που δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα σε ότι αποτελεσματικό και δημιουργικό έχει να επιδείξει η περιοχή μας στη διαδρομή του χρόνου και σε ότι ελπιδοφόρο υπάρχει για το αύριο.Καλούμε να ενταχθούν στις τάξεις μας δυνάμεις που εκφράζουν την παράδοση, την καταξίωση, την καινοτομία, τη φρεσκάδα που έχει ανάγκη ο τόπος.Καλούμε κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη, από την Άρτα, τα Γιάννενα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, να ενωθούμε σε κοινούς στόχους.Μπορούμε και Αξίζουμε το Καλύτερο».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου