Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Από σήμερα οι αιτήσεις στο πρόγραμμα VOUCHER για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών


Από σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στις 16:00 τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα VOUCHER του ΟΑΕΔ, με τίτλο: 
«Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας». 
 
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59. 
 
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. 
 
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης VOUCHER θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics),του λιανικού εμπορίου, της εξωστρέφειας και του διεθνούς εμπορίου (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα) και των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.). 
 
Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητα τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες:
www.logistics-eede.gr
www.esee-emporio.gr
www.exagogiko-eede.gr
http://edu.sepe.gr
 
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι:
- Έχουν γεννηθεί από 1.1.1992 μέχρι και 31.12.1997
- Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
- Είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
- Έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετράμηνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. 
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου ενιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. 
Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει Αίτηση Συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή Διοικητικής Περιφέρειας.
 
Τα κριτήρια επιλογής είναι: 
1) Η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας και 
2) το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (φορολογικό έτος 2014, δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 – 31/12/2014). 
 
Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). 
Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. 
 
Οι αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνουν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της πατρικής οικογένειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου