Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Από 17 Οκτωβρίου η Digea στα Σύβοτα


Από 17 Οκτωβρίου θα εκπέμπει το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης της Digea στα Σύβοτα, μέσω του κέντρου εκπομπής του Παντοκράτορα με αναμεταδότη στην Λευκίμμη και στα Σύβοτα, 5 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της.
Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική, και θα μας προσφέρει αψεγάδιαστο τηλεοπτικό σήμα.
Τα κανάλια που θα εκπέμπουν μέσω της Digea και θα «πιάνουμε» στα Σύβοτα, είναι το Mega, ο ANT1, ο ΣΚΑΙ, το Star, το Μακεδονία και το Ε. Η ΝΕΡΙΤ 1,ΝΕΡΙΤ HD θα εκπέμψει λίγο αργότερα από τον δεύτερο πολυπλέκτη της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και η λήψη των καναλιών θα γίνει μέσω Digea.
Ταυτόχρονα θα συνεχίζει να εκπέμπει και το αναλογικό σήμα, από το κέντρο εκπομπής του Παντοκράτορα. Την ιδια ημερομηνία (17 Οκτωβρίου), θα ενεργοποιηθεί και το κέντρο εκπομπής Ηγουμενίτσας.
Υπενθυμίζουμε πως για να μπορούμε να λαμβάνουμε σήμα Digea θα πρέπει η τηλεόραση μας να έχει τον σχετικό αποκωδικοποιητή MPEG4, τον οποίο έχουν ενσωματωμένο όλες οι νέες τηλεοράσεις. Για τις τηλεοράσεις παλαιότερου τύπου θα χρειαστεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου